Universitatea Craiova Florin Caramavrov scandal avion Fotbal intern

Fără bun simț și un pic de educație, nu ajungeți fotbaliști, băieți! Florin Caramavrov, după Universitatea Craiova - Clinceni 5-0

Markovic, Baiaram și Cîmpanu sunt mânjii de la Universitatea Craiova. I-am văzut și în meciul cu Academica Clinceni. Tineri și talentați, cum au mai fost mulți înaintea lor. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 18 Octombrie 2021, 22:43
Data actualizarii: Luni 18 Octombrie 2021, 22:54

de Florin CARAMAVROV

Ce șanse au însă acești trei tineri, și nu numai ei, ci tinerii fotbaliști români, în general, să ajungă la o echipă bună din Europa, să progreseze în carieră? Nu avem prea multe exemple de „așa da”.

Markovic chiar m-a impresionat în prima repriză a meciului cu echipa lui Ionuț Chirilă. A fost activ, mobil, a participat la majoritatea acțiunilor ofensive ale CS Universitatea, nu a fugit de minge și de responsabilitățile postului, a alergat, a pasat, a marcat.

Baiaram a intrat în repriza a doua, ca de fiecare dată mi s-a părut că știe cu mingea, are viteză de mișcare, de reacție și de execuție.

Cîmpanu a fost introdus și el după pauză. O aripă cu viziune, cu incursiuni periculoase, cu șut și centrare.

Talentul lor a fost observat, normal, și de selecționerul naționalei de tineret, care i-a chemat la ultima acțiune a naționalei U21.  

Trei, Doamne, și toți trei au scandalizat pasagerii avionului cu care lotul de tineret s-a întors în țară după cantonamentul și amicalele din Spania. Eu încerc să-i înțeleg, pentru că sunt tineri, vioi, nu au încă mintea coaptă, dar vreau să le spun ceva: fără respect și fără bun simț nu vor ajunge fotbaliști adevărați. Ca să faci parte dintr-un club mare, trebuie să mai ai și altceva, nu numai talent. Să știi să te comporți atât pe teren, dar și în afara lui. Bineînțeles că există excepții, dar trebuie să fii prea mare ca să fii exceptat.

E păcat de talentul lor, au jucat bine și cu Academica, și în alte partide, dar, dacă vor mai mult decât niște jocuri în Liga 1 din România, trebuie să încerce repede o schimbare, să lase fițele, figurile și să dea mai încet volumul manelelor, să mai citească o carte, fie ea și polițistă, să mai meargă și la un concert sau la o piesă de teatru, să se dezvolte personal, să învețe să fie civilizați. 

Dacă le lipsește educația de acasă, va fi destul de greu să-și revină. Dacă în acel avion a fost vorba doar despre teribilismul și inconștiența tinereții, iar cei trei și-au dat seama că au făcut o greșeală și nu o vor mai repeta, atunci mai au o șansă. 

Altfel, vom vorbi peste câțiva ani despre cât de talentați erau în tinerețe Markovic, Baiaram și Cîmpanu și ne vom întreba de ce nu au reușit să facă pasul spre fotbalul mare.

Fără bun simț și un pic de educație, nu ajungeți fotbaliști, băieți!

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!