Dumitru Dragomir, impresionat de un jucător de la FCSB la meciul României U19, cu Lituania: „Un talent deosebit”

Dumitru Dragomir FCSB Romania U19 Fotbal intern Dumitru Dragomir
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 24 Septembrie 2022, 23:34
Data actualizarii: Sambata 24 Septembrie 2022, 23:34

România a terminat la egalitate cu echipa Lituaniei, 0-0, sâmbătă, pe Stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari, în Grupa a șase a preliminariilor Campionatului European de fotbal Under-19 din 2023.

Dumitru Dragomir, fostul președinte al LPF, a declarat la finalul meciului că România are jucători de valoare, însă acestora le lipsește tonusul, deoarece nu joacă la echipele de club.

Eduard Radaslavescu, jucătorul transferat de FCSB în această vară, de la Farul Constanța, a fost remarcatul lui „Corleone” la finalul meciului România U19 - Lituania U19, scor 0-0.

„Radaslavescu e un talent deosebit!”

„Vreau să văd toate echipele naționale de juniori, să vedem ce perspective avem în viitor. Avem câțiva jucători talentați și aici, numai că unii sunt grăsuți, alții n-au jocuri în picioare. Un fotbalist la 17-18 ani, dacă stă pe bancă și nu joacă, nu poate să crească în valoare, chiar dacă e foarte talentat. Trebuie să joace, și la B, și la C. 

La Steaua (n.r. - FCSB) nu pot să joace și n-au tonus muscular. Radaslavescu e un talent deosebit, dar nu poate fugi, e grăsuț. Sunt câteva lucruri care trebuie puse la punct. Dar 3-4 jucători sunt foarte talentați, ambii fundași laterali (n.r. - Maftei, Borza), bunicel și Bordușanu. 

Nu batem pe nimeni la nicio națională de juniori, avem numai viteza I și a II-a, jumătate din ei nu știu să preia, trei sferturi nu știu să facă marcaj, iar relațiile cu mingea sunt foarte proaste, așa că vom avea un viitor luminos...”, a spus Dumitru Dragomir la finalul meciului România U19 - Lituania U19, scor 0-0.

Austria ocupă primul loc, cu 4 puncte, urmată de România şi Letonia, câte 2 puncte, Lituania, 1 punct.

Se califică mai departe primele două clasate împreună cu echipa de pe locul 3 din cele 13 grupe cu cele mai bune rezultate înregistrate în faţa primelor două clasate. La turneul final din Malta, din 2023, se vor califica doar 7 reprezentative alături de echipa gazdă.

România va juca ultimul meci din grupă marţi, de la ora 18:00, contra Austriei (Stadionul ''Anghel Iordănescu'' din Voluntari), în timp ce Letonia va înfrunta Lituania (Buftea, 18:00).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!