laszlo dioszegi guvernul ungariei Viktor Orban Fotbal intern

Dioszegi: "Dacă eram sponsorizați de Guvernul Ungariei, aveam buget poate de 60 milioane de euro!"

Care e, de fapt, bugetul anual al formației Sepsi, care azi joacă în Slovenia, returul cu Olimpija, din turul II preliminar în Conference League. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 28 Iulie 2022, 17:54
Data actualizarii: Joi 28 Iulie 2022, 18:07

Viktor Orban a făcut turul României săptămâna trecută. Premierul Ungariei a fost prezent meciul Sepsi - Olimpija Ljubljana 3-1 (prima manșă a turului II preliminar din Conference League), la inaugurarea stadionului din Miercurea Ciuc, dar și la alte evenimente. 

Apropiat al lui Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi, Orban a făcut o baie de mulțime la Sfântu Gheorghe, a stat alături de oficialii formației din Superliga și le-a dat apă la moară celor care susțin că trupa roș-albă e susținută financiar de Guvernul Ungariei. 

Dioszegi: "Primeam 50 milioane de euro și am fi câștigat la pas campionatul"

Dioszegi, om prosper de afaceri în domeniul panificației, susține însă că doar stadionul din Sfântu Gheorghe e construit cu bani de la Guvernul Ungariei. 

"Poate e și puțin inflamată situația cu vizita domnului permier Viktor Orban, care a venit pur și simplu la Tușnad, vine în fiecare an și e un lucru normal. Noi nu am negat niciodată că stadionul din Sf. Gheorghe și baza din Miercurea Ciuc sunt construite exclusiv din banii din Ungaria. Noi dacă eram sponsorizați de guvernul maghiar, nu aveam 6 milioane buget, aveam poate 60 de milioane de euro.

Deci pentru un guvern să sponsorizeze o echipă, deja cine se gândește la așa ceva… Vă dați seama că dacă erau alte scopuri cum se insinuează, primeam 50 de milioane de euro și câștigam campionatul la pas. Noi avem 5 sau 6 sponsori din Ungaria care nu ne vor da dublu sau triplu, avem un buget de mijlocul clasamentului din România, dar cu seriozitate și alegerea jucătorilor putem face treabă. Noi am adus jucători nedoriți de alte cluburi și la noi dau randament", a declarat Laszlo Dioszegi, potrivit Sport Total FM. 

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a asistat, sâmbătă după-amiază, la meciul de fotbal dintre FK Csikszereda U18 şi reprezentativa U18 a Ungariei, organizat pentru a marca inaugurarea unei noi tribune la stadionul echipei din Miercurea-Ciuc. 

Viktor Orban a participat, în prima parte a zilei, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, unde a ţinut tradiţionalul său discurs, după care a venit la Miercurea-Ciuc pentru a lua parte la ceremonia de inaugurare a noii tribune a stadionului lui FK Csikszereda.

Joi, premierul Ungariei a asistat din tribunele stadionului din Sf. Gheorghe la victoria obţinută de Sepsi OSK în prima manşă a celui de-al doilea tur preliminar al Europa Conference League, cu Olimpija Ljubljana, scor 3-1.

  • Sepsi e pe locul al treilea în Superliga după două etape desfășurate. Echipa lui Bergodi a strâns patru puncte, la egalitate cu Hermannstadt, dar cu golaveraj superior. Pe primul loc e Farul (6 puncte), urmată de FC Botoșani (6 puncte). 
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!