alphonso davies adrian heath Bayern Munchen Campionate externe

Fotbalistul refuzat de cinci cluburi e cotat acum la 100 de milioane de lire: "Ignoranță și lipsă de respect!"

Adrian Heath (61 de ani), antrenorul englez al formației Minnesota, din MLS, a vorbit despre unul dintre cei mai buni jucători lansați în campionatul nord-american de fotbal.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 28 Iulie 2022, 17:16
Data actualizarii: Joi 28 Iulie 2022, 17:17

Heath, fost jucător la Everton, Aston Villa, Stoke sau Burnley, a început să antreneze în SUA în anul 2008, iar din 2016 este principal la Minnesota. Într-un interviu acordat pentru Daily Mail, tehnicianul a vorbit despre reticența cu care este privit fotbalul din MLS de englezi.

Alphonso Davies, refuzat de 5 cluburi din Anglia înainte să semneze cu Bayern

"Este o ignoranță și o lipsă de respect. MLS este un campionat dificil! Poți să joci la 43 de grade în Houston într-o zi, apoi să îngheți la Colorado. Sunt zboruri de câte șase ore, trebuie să te adaptezi la fusul orar. Nu e simplu, vă asigur de asta", a spus Heath.

Ulterior, antrenorul a oferit și un exemplu care arată că formațiile din Premier League nu sunt sau nu erau prea impresionate de fotbalul din SUA.

"Când Alphonso Davies era aici, am discutat cu patru sau cinci cluburi din Anglia și le-am spus să-l transfere, dar au refuzat. Bayern Munchen a profitat, iar acum ai fi norocos dacă l-ai putea lua pentru 100 de milioane de lire sterline", a explicat antrenorul de la Minnesota.

Alphonso Davies, acum în vârstă de 21 de ani, a crescut la formația Vancouver și s-a făcut remarcat în MLS. În 2019, Bayern Munchen plătea 10 milioane de euro pentru canadian, iar ulterior urma o ascensiune fantastică a fundașului stânga.

La doar 21 de ani, Davies are deja 115 meciuri în tricoul lui Bayern și o mulțime de trofee, precum Liga Campionilor, trei titluri în Bundesliga sau o Supercupă a Europei.

Goal scrie Manchester United este o echipă care l-a refuzat pe Alphonso Davies, considerând că fundașul nu este potrivit.

"În Europa încă există percepția că jucătorii din Europa vin aici ca să se retragă. Poate că așa era în urmă cu mai mulți ani, dar acum nu mai e așa. Uitați-vă la Zlatan Ibrahimovic. Mulți au zis că aici va termina, dar apoi a început o nouă viață, a revenit la AC Milan, a câștigat titlul în Serie A, iar acum a primit un nou contrct, la 40 de ani

Vorbiți cu Steven Gerrard, David Beckham, Pirlo sau Wayne Rooney și vă vor spune cât de mult respectă ei acest campionat", a mai spus Adrian Heath.

  • 70 de milioane de euro este suma la care Transfermarkt îl cotează pe Alphonso Davies în prezent
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!