Dinamo (nu) moare, dar se predă! Cine o salvează? Caramavrov, despre retrogradarea "câinilor"

Dinamo caramavrov Dinamo in B Dinamo retrogradare Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 30 Mai 2022, 08:32
Data actualizarii: Luni 30 Mai 2022, 08:32

„Dinamo nu moare” este unul dinte sloganurile Peluzei Cătălin Hâldan, însă Dinamo a murit puțin câte puțin în ultimii ani. Fiecare sezon în care mai reușea o salvare miraculoasă însemna de fapt o nouă afundare în mlaștina neputinței.

de Florin CARAMAVROV

Echipa din actualul campionat a fost mai mult o glumă proastă și rodul deciziilor neinspirate la nivel de management. Un astfel de sistem în care nu se știe cine conduce sau al cui este clubul și în care suporterii vin cu bani de acasă pentru plata salariilor s-a dovedit că este neviabil. A fost mai degrabă ceva de genul „Prelungește-mi, Doamne, boala”. Iar boala asta, adică starea permanentă de nesiguranță la nivel administrativ, au dus la deznodământul actual.

Schimbările dese de antrenori și acest carusel prin care s-au învârtit tot felul de jucători de slabă factură fotbalistică au contribuit din plin la această retrogradare.

Băieții ăștia care au îmbrăcat conjunctural tricoul alb-roșu au fost lipsiți de valoare, într-adevăr, dar ei atât au putut, ăsta e nivelul lor, de retrogradare, așa că nu trebuie să-i scoatem numai pe ei țapi ispășitori. Au fost aduși la Dinamo pentru că fotbaliștii valoroși nu au vrut să vină într-un mediu sortit eșecului.

Bineînțeles, am mai spus-o, problemele vin din urmă, de la Borcea, Badea și Nețoiu, până la Negoiță. Primii trei au lăsat clubul plin de datorii, iar ultimul, depășit de situație, a aruncat Dinamo în mâinile unui impostor. Toți cei numiți trebuie să ducă în cârcă acest eșec, mai mult decât cei care s-au făcut de râs în acest campionat. 

Problema cea mare este acum dacă Dinamo va supraviețui acestei retrogradări. Cine o va conduce  în Liga a doua? Cine sunt oamenii cu banii care vor susține echipa pentru o revenire rapidă în Liga 1? Sunt multe întrebări care acum nu-și găsesc răspunsul. 

Dinamo n-a găsit omul sau oamenii care s-o salveze. Fără bani din drepturile tv, cu sponsori care își vor diminua contribuțiile pentru că nu vor mai fi atât de vizibili, soarta lui Dinamo pare pecetluită. 

Nu e momentul de glume sau de povești, însă doar un prinț pe un cal alb, apărut de undeva, nu se știe de unde, e singura speranță a „câinilor” pentru viitor.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!