Mircea Lucescu Dinamo liga 2 Rapid Superliga Fotbal intern

Cu ce club a comparat-o „Il Luce” pe Dinamo: „E imposibil să rămână lucrurile așa”

Mircea Lucescu a vorbit despre situația de la Dinamo. „Câinii roșii” au retrogradat la finele sezonului trecut pentru prima dată în istorie în eșalonul secund.

Vali Andronescu
Data publicarii: Joi 29 Decembrie 2022, 16:54
Data actualizarii: Joi 29 Decembrie 2022, 16:53

Dinamo se află în Liga 2 în acest moment. Trupa de pe „Ștefan cel Mare” se află în a doua parte a clasamentului, în play-off, cu 24 de puncte după 16 etape (8 puncte).

Cu ce club a comparat-o „Il Luce” pe Dinamo: „E imposibil să rămână lucrurile așa”

În cariera sa de jucător, Mircea Lucescu a evoluat pentru FC Dinamo în trei rânduri: în perioadele 1963 - 1965, 1967 - 1977 și 1990 (a fost jucător - antrenor).

„Il Luce”, care în prezent se află pe banca tehnică a celor de la Dinamo Kiev, a comparat ce se întâmplă în acest moment la Dinamo cu situația de la Rapid, evidențiind faptul că giuleștenii au reușit să se pună pe picioare.

„E o amărăciune totală când mă gândesc ce a fost Dinamo și unde e acum. Dar sunt momente în viață. Eu sunt convins că vor trece peste și, odată cu realizarea stadionului, Dinamo va reveni acolo unde a fost. E imposibil să rămână lucrurile așa.

La Rapid a fost un lucru extraordinar, a venit un om cu posibilități și cu entuziasm și sunt convins că vor reuși. Au făcut echipă competitivă, iar suporterii vor conta foarte mult. Îmi aduc aminte când a revenit eu din Italia, în 1996, era o echipă care se zbătea la retrogradare, s-a salvat în ultimele meciuri.

Dar tot cu entuziasm deosebit, cu inteligență și cu o organizare perfectă și mai ales cu un George Copos nou, cu investiții în Rapid, cu satisfacțiile pe care și le dorea. Iar odată cu revenirea mea, parcă a renăscut și el, a fost alături de echipă total. Aici s-a adăugat valoarea acelei mari echipe a Rapidului.

A continuat apoi mulți ani, când nu s-au mai găsit oameni potriviți pentru nivelul Rapidului. La fel și la Dinamo, nu s-au mai găsit oameni potriviți pentru nivelul la care era Dinamo, s-a dat echipa pe mâna unor oameni care nu aveau nicio legătură cu echipa. Când s-a renunțat la cei legați de Dinamo, atunci au început și necazurile”, a spus Mircea Lucescu la Digi Sport.

„Il Luce”, cuvinte înspăimântătoare despre viața din Ucraina în timpul războiului: „Auzim sunetele astea când suntem pe teren”

Recent, Lucescu a oferit un interviu în care a povestit viața din Ucraina după ce Rusia a invadat vecina României. Antrenorul român a evidențiat că, în ciuda acestor fapte, încearcă să se concentreze cât mai mult pe ce se întâmplă în teren.

„Cum trăiești? Cu frică. Te uiți la tine, te uiți pe cer și nu știi ce poate ateriza în orice moment. Auzim sunetelele avioanelor când suntem pe teren, iar noi, evidend, jucăm cu porțile închise, dar chiar și așa, până când nu mai auzim alarme încercăm să ne concetrăm la maxim pe ce facem în teren.

Trebuie să așteptăm și o oră în vestiar înainte să revenim la meci. Nu știu cine ar fi făcut chestia asta în locul meu, dar mă simt bine că reușesc să mă mențin așa”, au fost cuvintele lui Mircea Lucescu, potrivit Tuttomercatoweb.

Echipele pe care Lucescu le-a antrenat

Mircea Lucescu și-a început cariera de antrenor la Corvinul Hunedoara în 1979. A fost selecționerul României în perioada 1981 - 1986, iar lista echipelor a continuat cu: FC Dinamo, AC Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid, Inter, Galatasaray, Besiktas, Șahtior Donețk, unde a strâns 572 de meciuri, Zenit, naționala Turciei și Dinamo Kiev.

La formația pe care o antrenează în prezent, Mircea Lucescu se află din vara anului 2020 și mai are contract până la finalul lui iunie 2024. Tehnicianul a bifat 96 de meciuri pe banca tehnică a echipei și a strâns o medie de 1.92 de puncte pe meci, conform statisticilor oferite de Transfermarkt.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!