„Il Luce”, cuvinte înspăimântătoare despre viața din Ucraina în timpul războiului: „Auzim sunetele astea când suntem pe teren”

Mircea Lucescu Dinamo Kiev Ucraina Stiri
Vali Andronescu
Data publicarii: Joi 22 Decembrie 2022, 21:21
Data actualizarii: Joi 22 Decembrie 2022, 21:20

Mircea Lucescu o antrenează pe Dinamo Kiev din vara anului 2020 și mai are contract cu formația ucraineană până la finalul lui iunie 2024.

Războiul ruso-ucrainean a început a început în 2014, dar pe 24 februarie 2022, armata din Rusia a invadat Ucraina, iar traiul de acolo a luat o întorsătură drastică.

„Il Luce”, cuvinte înspăimântătoare despre viața din Ucraina în timpul războiului: „Auzim sunetele astea când suntem pe teren”

Recent, Lucescu a oferit un interviu în care a povestit viața din Ucraina după ce Rusia a invadat vecina României. Antrenorul român a evidențiat că, în ciuda acestor fapte, încearcă să se concentreze cât mai mult pe ce se întâmplă în teren.

„Cum trăiești? Cu frică. Te uiți la tine, te uiți pe cer și nu știi ce poate ateriza în orice moment. Auzim sunetelele avioanelor când suntem pe teren, iar noi, evidend, jucăm cu porțile închise, dar chiar și așa, până când nu mai auzim alarme încercăm să ne concetrăm la maxim pe ce facem în teren.

Trebuie să așteptăm și o oră în vestiar înainte să revenim la meci. Nu știu cine ar fi făcut chestia asta în locul meu, dar mă simt bine că reușesc să mă mențin așa”, au fost cuvintele lui Mircea Lucescu, potrivit Tuttomercatoweb.

Echipele pe care Lucescu le-a antrenat

Mircea Lucescu și-a început cariera de antrenor la Corvinul Hunedoara în 1979. A fost selecționerul României în perioada 1981 - 1986, iar lista echipelor a continuat cu: FC Dinamo, AC Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid, Inter, Galatasaray, Besiktas, Șahtior Donețk, unde a strâns 572 de meciuri, Zenit, naționala Turciei și Dinamo Kiev.

La formația pe care o antrenează în prezent, Mircea Lucescu se află din vara anului 2020 și mai are contract până la finalul lui iunie 2024. Tehnicianul a bifat 96 de meciuri pe banca tehnică a echipei și a strâns o medie de 1.92 de puncte pe meci, conform statisticilor oferite de Transfermarkt.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!