OFICIAL E gata! Bergodi s-a despărțit de Rapid. Cine mai pleacă alături de el. Comunicatul clubului

Cristiano Bergodi Rapid Rapiud Fotbal intern Cristiano Bergodi / Captură PRO TV
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 16 Aprilie 2024, 15:33
Data actualizarii: Marti 16 Aprilie 2024, 15:39

Rapid a suferit o nouă înfrângere în campionat, iar situația oficialii clubului au luat decizia să se despartă de Cristiano Bergodi.

UPDATE | Rapid s-a despărțit de Cristiano Bergodi

"FC Rapid s-a despărțit de comun acord de antrenorul italian Cristiano Bergodi, după o serie negativă de patru înfrângeri consecutive, în primele patru etape ale Play-Off-ului.

În urma acestor rezultate, Rapid a coborât pe poziția a cincea, la un singur punct în fața lui Sepsi OSK, ultima din Play-Off.

În vârstă de 59 de ani, Cristiano Bergodi a venit la începutul sezonului, stând pe banca Rapidului în 37 de meciuri, ce s-au încheiat cu 16 victorii, 12 egaluri și 9 înfrângeri.

De asemenea, în Giulești nu vor continua Luigi Ciarlantini, antrenorul secund, și Ionel Colonel, preparatorul fizic, ambii făcând parte din staff-ul lui Bergodi. 

Le mulțumim celor trei pentru momentele frumoase și le urăm mult succes în continuare! 

Interimatul va fi asigurat de Bogdan Lobonț, alături de Adrian Iencsi și Ciprian Niță", se arată în comunicatul transmis de gruparea din Giulești.


UPDATE | Dan Șucu nu-l mai vrea pe Cristiano Bergodi pe banca echipei, însă nu îi surâde nici varianta Marius Șucudică. Fanii insistă pentru "Șumi", așa că oficialii giuleșteni au decis să se consulte cu suporterii înainte de a lua o decizie în privința antrenorului. Oricum, pe termen scurt, dacă Bergodi pleacă astăzi, de pregătirea echipei se vor ocupa Bogdan Lobonț și Adrian Iencsi.

UPDATE | O sursă apropiată clubului a confirmat pentru SPORT.RO că oficialii clubului din Giulești l-ar dori pe Marius Șumudică în locul lui Cristiano Bergodi, însă Dan Șucu a venit cu altă soluție. Acesta și-ar dori ca Bogdan Lobonț și Adi Iencsi să se ocupe de pregătirea echipei până la finalul sezonului, urmând ca o decizie în privința antrenorului principal să fie luată abia în vară.


ȘTIREA INIȚIALĂ

Conducerea clubului ar vrea să se despartă de antrenorul italian, însă acest nu vrea să renunțe la contract, deoarece încă își poate îndeplini obiectivul

Bergodi are obiectiv să o ducă pe Rapid pe podium până la finalul sezonului, iar în momentul de față giuleștenii se află pe cinci, la trei puncte în spatele locurilor doi și trei.

În aceste condiții, Cristiano Bergodi pune condiții pentru a se despărți de gruparea din Giulești. Potrivit Fanatik, Bergodi cere să îi fie plătit salariul până la finalul contractului. În concluzie, suma pe care Dan Șucu va trebui să o achite pentru a scăpa de Bergodi este 210.000 de euro.

Cine i-ar putea lua locul lui Bergodi

Fanii și-ar dori ca în locul lui Cristiano Bergodi pe banca tehnică să fie adus Șumudică, însă este de notorietate faptul că acesta nu este un antrenor pe placul lui Dan Șucu.

Cel mai probabil, dacă Bergodi pleacă, echipa va fi condusă până la finalul sezonului de Adi Iencsi și Bogdan Lobonț, după cum anunță 1913.ro.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!