FCSB caramavrov CFR Cluj fcsb titlu Fotbal intern

Când va mai lua FCSB titlul? La anul și la mulți ani! Caramavrov scrie despre veșnic pedanta FCSB, într-o luptă inegală cu mereu câștigătoarea CFR Cluj

A făcut ce-a făcut CFR Cluj și a terminat anul 2022 la un singur punct distanță de primul loc, ocupat de Farul, dar putea foarte bine să fie chiar lider, dacă nu ar fi existat sincopa neașteptată din ultima etapă cu Hermannstadt.

Florin Caramavrov
Data publicarii: Marti 10 Ianuarie 2023, 17:32
Data actualizarii: Marti 10 Ianuarie 2023, 17:34

Și nu este deloc vorba de noroc sau de arbitraje ajutătoare, ci pur și simplu de valoare și de profesionalism, de la îngrijitorul terenului până la jucători și președintele executiv. 

Dincolo de această poziție din competiția internă, campioana ultimelor cinci ediții este calificată și în play-off-ul Conference League, fiind singura echipă din România care nu ne face de râs în Europa.

Bineînțeles, are și  CFR „bubele” ei. Se mai întâmplă câte un scandal, datoriile sunt mari, dar către patron, mai există și rateuri prin Champions League sau Europa League, dar aceste competiții sunt de neatins, în acest moment, de orice formație de la noi. În primul rând, pentru că avem un campionat slab și o organizare generală a fotbalului de lumea a treia.

Dar orice ar face această echipă din Cluj, oricâte piedici și-ar pune singură, nu are cum să piardă locul 1 la final. Adversarele ei etalează prea puține argumente profesioniste. 

FCSB, un amalgam de decizii aberante și de spectacol ieftin la TV

Principala oponentă din ultimii cinci ani, de fiecare dată terminând înfrântă, anume FCSB, este un amalgam de decizii aberante și de spectacol ieftin la TV. Iar asta se repetă cu îndărătnicie an de an, în ciuda lecțiilor primite la finalul ultimelor șapte sezoane.

Nu vă supărați, băieți, cei care mai țineți cu această echipă, dar este evident că nu aveți cum să vă bucurați de un titlu nici la finalul acestui campionat. CFR este prea serioasă pentru neseriozitatea lui Becali și a clubului pe care acesta îl păstorește. Și, colac peste pupăză, în peisaj a mai apărut și Farul lui Hagi, o formație bine construită în acest sezon, cu mai mulți jucători ajunși la maturitate și care au evoluat la nivel înalt și au câștigat chiar trofee interne.

Lupta se va da între Farul și CFR până la vară. Sunt singurele cluburi care pot conta într-o astfel de bătălie, pentru că nici cu deciziile lui Rotaru nu îmi e rușine. Ca s-o spunem pe-aia dreaptă: nici Univesitatea Caiova nu poate duce cu brio o competiție de anduranță, așa cum este un campionat, întins pe durata unui an. 

Ar mai fi Rapid, dar băieții lui Mutu deja au mai pierdut din turație și nu par capabili să recupereze și să revină pe prima poziție. Dacă vrea într-adevăr să se bată la titlu din sezonul viitor, Șucu trebuie să bage adânc mâna în buzunare și să aducă în vară jucători care pot îndeplini un astfel de deziderat. Omul a pomis că așa va face, acum trebuie să vedem dacă se va și ține de cuvânt.

În concluzie, cred că principala favorită la câștigarea campionatului 2022-2023 este CFR Cluj, laureata ultimelor cinci ediții, dar este posibil să vedem până la final o confruntare interesantă cu Farul. Cât despre celelalte așa-zis aspirante, ele trebuie să-și ridice cu mult nivelul în majoritatea departamentelor din care sunt formate, să iasă din zona de confort, să facă mai mult decât au făcut până acum. Altfel, n-au un viitor competitiv. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!