Răsturnare de situație în cazul vânzării lui Andrei Cordea! Anunțul germanilor

andrei cordea Augsburg Bundesliga Emmanuel Yeboah FCSB Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 10 Ianuarie 2023, 16:35
Data actualizarii: Marti 10 Ianuarie 2023, 16:36

Andrei Cordea (23 de ani) a intrat în vizorul celor de la Augsburg, însă formația din Bundesliga și-ar fi schimbat planurie în ultimele zile, conform presei din Germania.

Deși inclusiv impresarul Adrian Neaga se arăta optimist în privința șanselor lui Andrea Cordea de a pleca în Bundesliga, în condițiile în care Gigi Becali nu ar mai avea pretenții foarte ridicate, publicația Augsburger Allgemeine scrie că formația germană ar avea acum o altă țintă, tot din campionatul României.

Augsburg ar fi renunțat la Andrei Cordea și l-ar vrea acum pe Emmanuel Yeboah, de la CFR Cluj

Este vorba despre Emmanuel Yeboah (19 ani), extrema dreaptă de la CFR Cluj. Ghanezul a fost foarte aproape de un transfer la Slavia Praga zilele trecute, însă cehii au reclamat anumite probleme ale jucătorului la vizita medicală, iar ulterior au vrut să schimbe termenii financiari, lucru cu care campioana României nu a fost de acord.

"Se vehiculează multe nume pentru FC Augsburg. Se spune că Andrei Cordea ar fi un candidat pentru transfer, conform zvonurilor din țara sa natală. Totuși, potrivit informațiilor noastre, Augsburg nu va face o ofertă.

Un motiv ar putea fi acela că Augsburg țintește transferul lui Emmanuel Yeboah, care se află sub contract cu CFR Cluj și evoluează tot ca mijlocaș dreapta. Transferul la Praga (n.r - Slavia Praga) a căzut, astfel că ar putea fi o oportunitate pentru FC Augsburg de a-l transfera pe Yeboah", a scris Augsburger Allgemeine.

Mai mult, sursa citată scrie că un alt jucător dorit de Augsburg în această iarnă este atacantul spaniol Toni Martinez (25 de ani), de la FC Porto, însă formația portugheză "nu ar vrea să renunțe la jucător în acest moment".

Inițial, CFR Cluj se înțelesese cu Slavia Praga pentru transferul lui Emmanuel Yeboah în schimbul sumei de 2,5 milioane de euro, cu bonusuri incluse. De asemenea, campioana României urma să păstreze și 20% dintr-un viitor transfer. Mutarea a căzut după probleme apărute la vizita medicală.

  • 29 de meciuri, 3 goluri și două pase decisive a reușit Yeboah la CFR Cluj în acest sezon
  • 14 este locul ocupat de Augsburg în Bundesliga după 15 etape

Ce a transmis CFR Cluj după ce transferul lui Emmanuel Yeboah la Slavia Praga a picat

Emmanuel Yeboah (19 ani) era pe punctul de a se transfera la Slavia Praga, însă înțelegerea dintre cele două formații a picat.

"În ultimele zile, clubul nostru a negociat transferul lui Emmanuel Yeboah la Slavia Praga. Această mutare nu se va materializa, iar fotbalistul va continua în Gruia. În urma acestui episod, clubul nostru dorește să vină cu anumite precizări. 

Chiar dacă suma de transfer ar fi rămas la valoarea stabilită de comun acord, sumă la care se adăugau și procente dintr-un eventual viitor transfer, Slavia a dorit să schimbe condițiile mutării, invocând o situație medicală depistată la menisc. Pe scurt, clubul ceh și-a exprimat dorința de a-l împrumuta pe jucătorul nostru pentru un an, păstrând prima opțiune de cumpărare definitivă.

În mod cert, această variantă nu a fost agreată de conducerea clubului nostru, mai ales după consultarea cu medicii specialiști cu care CFR colaborează de ani de zile, și care, după ce au studiat în detaliu documentele medicale, nu au fost în acord cu părerea medicilor clubului ceh. Întrucât în ultimul an jucătorul nu a avut absolut nicio problemă de ordin medical, poziția specialiștilor noștri nu este lipsită de validitate, cu atât mai mult cu cât Yeboah a participat la absolut toate ședințele de pregătire ale echipei noastre și a jucat în meciuri oficiale din trei în trei zile, făcând un efort considerabil.

În altă ordine de idei, a fost ușor să decidem faptul că Yeboah rămâne la CFR, întrucât s-a dovedit a fi un jucător important pentru echipa noastră, atât în competiția internă, cât și în Conference League și în mod sigur ne va ajuta să ne atingem obiectivele stabilite în acest sezon. El rămâne un jucător monitorizat de cluburi importante, de antrenorul echipei naționale a Ghanei și suntem convinși că va ajunge la un club mare în viitor. 

În încheiere, vrem să menționăm că indiferent de rezultatul acestor negocieri, purtăm în continuare respect clubului Slavia Praga și apreciem interesul pe care cehii l-au purtat jucătorului nostru", se arată în comunicat. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!