Fotbal intern

Becali a reușit! Trei fotbaliști aduși ”pe nimic” de FCSB au impresionat anul trecut

FCSB a ratat multe transferuri în acest sezon, însă a și dat lovitura cu trei jucători.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Duminica 02 Ianuarie 2022, 17:53
Data actualizarii: Duminica 02 Ianuarie 2022, 18:22

Gigi Becali aduce, an de an, la FCSB, foarte mulți jucători, în speranța câștigării unui campionat care parcă refuză să vină la trupa din Berceni. Anul acesta, FCSB a transferat mulți jucători, marea majoritate dezamăgind în tricoul vicecampioanei.

Totuși, trei jucători veniți în 2021 la echipă au demonstrat că sunt jucători extrem de buni, depășind toate așteptările pe care suporterii le aveau de la ei.

Gigi Becali a avut fler.

1. Andrei Cordea

În iunie, FCSB anunța transferul a trei jucători: Andrei Cordea, Stipe Vucur și Zdenek Ondrasek. Dintre aceștia, doar Cordea a rămas în lotul echipei, ceilalți fiind trecuți repede de Gigi Becali pe ”lista neagră”.

Andrei Cordea a evoluat în 22 de meciuri pentru FCSB în acest sezon. Fotbalistul trecut pe la Novara, Hermannstadt și Academica Clinceni a fost adus pe o sumă derizorie, 20.000 de euro, care reprezentau de fapt o datorie a celor de la Clinceni către Becali.

În cele 22 de partide jucate sub comanda lui Dinu Todoran, Edward Iordănescu și Toni Petrea, Cordea a marcat de patru ori și a oferit patru pase decisive. Deși la început era văzut ca un transfer ”inventat” de Becali, iată că transferul la FCSB i-a priit fotbalistului care evoluează pe poziția de extremă dreapta, dar care poate juca și în stânga sau ca inter.

La momentul transferului la FCSB, acesta era cotat de Transfermarkt la 600.000 de euro, iar în prezent el valorează 1.1 milioane de euro.

Gigi Becali a reușit să întărească echipa și cu un fotbalist esențial pentru rivala CFR.

2. Paulo Vinicius

Deși Gigi Becali apreciază cel mai mult jucătorii tineri, Paulo Vinicius este o excepție a regulii. După ce a cucerit patru campionate cu CFR Cluj, fiind unul dintre cei mai apreciați fundași din Liga 1, Vinicius a fost pus pe liber de campioana României.

Dorind să se răzbune pe ardeleni, acesta a semnat cu rivala FCSB, echipa din capitală dând astfel o lovitură de imagine uriașă. Vinicius a confirmat la FCSB forma avută la CFR.

În 16 meciuri, acesta a arătat că nu degeaba este unul dintre cei mai buni fundași din campionatul românesc. Chiar dacă are 37 de ani, brazilianul este un om de bază la FCSB, fiind un lider al vestiarului, indiferent de antrenorul care a fost pe banca echipei. A marcat de două ori în acest sezon.

3. Valentin Gheorghe

La venirea lui Edward Iordănescu, FCSB a bifat trei transferuri: Claudiu Keșeru, Constantin Budescu și Valentin Gheorghe. Dacă cu primii doi Becali se află în conflict, Gheorghe s-a adaptat repede la echipă și a devenit un factor important la mijlocul terenului.

Interul are patru goluri și o pasă de gol în cele 14 meciuri jucate de la venirea la FCSB, fiind adus de la Astra, retrogradată în Liga a doua, în schimbul a 250.000 de euro. Crescut de echipa din Giurgiu, Gheorghe s-a adaptat rapid la cerințele de la FCSB, cucerind fanii chiar de la debut, când a marcat în celebrul FCSB - Dinamo 6-0.

Modifică setările cookies