Gaz Metan Medias acs medias desfiintare Ionut Buzean liga 4 Fotbal intern

Au retrogradat din Liga 1 cu punctaj -41 și s-au desființat, dar fac spectacol în Liga 4!

Au președinte-jucător și buget de 500.000 de euro. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 17 Octombrie 2022, 14:00
Data actualizarii: Luni 17 Octombrie 2022, 14:04

Clubul ACS Mediaș a fost înființat în această vară, după ce Gaz Metan Mediaș a intrat în faliment din cauza problemelor financiare.  Echipa a fost penalizată de mai multe ori, din cauza datoriilor către foștii jucători și angajați, în sezonul trecut, și a terminat cu -41 puncte în clasament

Cristi Pustai și Eric de Oliveira, printre membrii fondatori

Cei nouă membri fondatori ai noului club sunt Ionuț Buzean, Cristian Pustai, Doru Dudiță, Eric de Oliveira, Claudiu Boaru, Costel Hanc, Eugen Pîrvulescu, Iosif Biro și Dorin Roșca. Deocamdată, Asociația Club Sportiv Mediaș 2022 este un club privat, care se bucură de susținerea administrației locale, fără să fie finanțat de Romgaz și Transgaz, sponsorii tradiționali ai echipei medieșene. Noua structură sportivă a preluat de la Gaz Metan toate grupele de copii și juniori, plus echipele feminine. 

Buzean are 40 de ani și e președinte-jucător la ACS Mediaș

Clubul îl are ca președinte pe fundașul Ionuț Buzean, care este și jucător activ, iar antrenori sunt Dumitru Solomon, un respectat antrenor de juniori, care l-a descoperit pe Iulian Cristea, printre alții, și Doru Dudiță. Bugetul pentru acest sezon este de aproximativ 500.000 de euro, iar în lot se găsesc doar jucători din județul Sibiu, în special crescuți de academia lui Gaz Metan, care au evoluat în Liga Elitelor U17 și U19, în sezonalele trecute.

Cei mai cunoscuți fotbaliști actuali sunt Ionuț Buzean (40 de ani / ex-Gaz Metan, Petrolul), Bogdan Jica (ex-Gaz Metan, Daco-Getica, Dunărea Călărași, FC Hermannstadt), Cristian Avram (ex-Gaz Metan), Raul Ignat (ex-Gaz Metan, Unirea Ungheni, SR Brașov), Levente Toth (ex-Gulai FC, Balatonfuredi FC, Unirea Ungheni), iar evoluții foarte bune au avut și tinerii Giuliano Țili, Cristian Pajco, Lucian Noian, Mihai Țala, Sebastian Bîrsan și Alexandru Socaci.

Medieșenii au victorii pe linie și golaveraj +53!

Până acum, medieșenii au învins pe AFC Agnita (18-2), Păltiniș Rășinari (6-1), CS Sparta Mediaș (6-0), FC Quantum Sibiu (2-0), FC Tălmaciu (17-0), CSO Copșa Mică (7-1) și FC Inter Star Sibiu (2-1), ultima fiind contracandita la câștigarea campionatului județean.

Echipa ocupă primul loc în clasamentul Ligii a 4-a Sibiu, cu maximum de puncte, după disputarea a șapte etape, și cu un golaveraj foarte bun, 58-5 (+53). Meciurile se desfășoară pe arena "Sparta" din Mediaș, pentru că "închirierea stadionului Gaz Metan presupune niște costuri pe care momentan nu ni le permitem", după cum au transmis reprezentanții clubului.   

Foto - Lorand Csiszer / @asociatiaclubsportivmedias)

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!