EXCLUSIV "Asta mi-a povestit Rică Răducanu că i-a zis lui Pele!" Amintire savuroasă de la Mondialul din Mexic

Legendarul Pele (82 de ani) trece prin momente dificile. E internat la un spital din Sao Paulo.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 06 Decembrie 2022, 09:50
Data actualizarii: Marti 06 Decembrie 2022, 10:15

Florin Tene, actual antrenor de portari la Neftchi Baku, a petrecut mult timp alături de Rică Răducanu, la Rapid, dar și la naționala României. Cei doi au fost și colegi de cameră, iar legendarul "Tamango" obișnuia să-i povetească lui Tene și episoade din cariera sa. 

Pele, "înfruntat" de Rică Răducanu

Răducanu a fost titular și în meciul cu Brazilia, de la Mondialul din Mexic 1970, partidă în care l-a înfruntat pe legendarul Pele, care încearcă în această perioadă să depășească un nou obstacol dificil ivit în viață. 

"Copil fiind, l-am urmărit cu mult entuziasm pe Pele. Mi-a povestit nea Rică Răducanu când a jucat contra lui la Mondialul din 70 că toată lumea îl vedea ca pe un Zeu. Știu că nea Rică mi-a povestit că l-a îmbrățișat după meci și i-a spus o gluma de-a lui!

'Pele, tu ești negru, eu negru din Giulești! Ne înțelegem noi!'", a povestit Tene, pentru Sport.ro.

Fetele legendarului Pele explică starea în care se află fostul fotbalist 

Pele (82 ani) a fost internat recent în spital, iar vestea i-a îngrijorat pe fanii săi, în contextul în care s-a scris că starea sa nu e bună. 

Presa din Brazilia dădea vestea șocantă în urmă cu câteva zile, conform căreia Pele, care a fost diagnosticat în 2021 cu cancer de colon, nu mai răspunde la chimioterapie și a fost trecut pe îngrijire paliativă. În cazul legendei braziliene au existat diverse informații conform cărora starea sa s-ar fi înrăutățit, iar lumea fotbalului a reacționat cu mesaje de sprijin. 

Deși brazilienii au scris că Pele ar fi în stadiu terminal, fetele fostului jucător au negat informațile apărute, venind cu noi detalii legate de starea tatălui lor. 

Aflat în plin tratament pentru cancer de colon, Pele s-a infectat cu Covid-19 recent și de acolo a dezvoltat o infecție pulmonară, care a dus la spitalizarea sa, după cum a dezvăluit Kely Nascimento, fiica acestuia. 

„În urmă cu trei săptămâni a luat Covid. El este vaccinat cu toate vaccinurile, însă din cauza medicamentelor și de la chimioterapie este fragil, astfel că a dezvoltat o infecție pulmonară, de aceea a fost la spital”, a spus Kely conform sport.es. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!