Fotbal intern

Aberațiile fotbalului românesc. Leo Badea scrie despre ultima decizie a LPF

Recunosc din start că sunt iritat de faptul că două meciuri importante se suprapun în această seară. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 04 Noiembrie 2021, 15:56
Data actualizarii: Joi 04 Noiembrie 2021, 16:23

de Leo BADEA

Este vorba despre meciurile AZ ALKMAAR – CFR CLUJ de la ora 19:45 transmis de PRO X, meci în etapa a patra a grupei D din UEFA CONFERENCE LEAGUE și meciul de primă ligă, FARUL - FCSB de la 20:30, meci din prima noastră ligă și transmis de DIGISPORT.

Refuz categoric să cred că cei de la DIGISPORT au cerut ca partida dintre Edy Iordănescu și Gică Hagi să se dispute azi la ora 20:30. N-ar avea nicio logică. Suprapunerea celor două meciuri nu creează decât nemulțumirea consumatorului de fotbal și, implicit, audiențe mai mici pentru ambele televiziuni.

După ce că avem atât de puțină hrană sufletească, noi cei ce ne uităm la fotbal suntem văduviți și de bucuria de a savura niște partide de fotbal. Tind să cred că cineva de la ligă doarme. Cum este posibil ca cei de la ligă să programeze acest meci al ”orgoliilor și al tinereții”, așa cum au titrat cei de la ligă meciul între Farul și FCSB, la bătaie cu un meci al clujenilor în cupele europene? Și nu orice meci, ci chiar cel care decide soarta ardelenilor. Ce cap pătrat a hotărât asta?

Eu am învățat că mașina se conduce după legi, și nu după starea de spirit a celui din dreapta, așa că liga ar trebui să se supună unor legi clare. Pentru UCL există o prevedere clară din partea UEFA ca în zilele în care se desfășoară meciuri în UCL să fie INTERZISĂ programarea altor meciuri pentru a elimina o posibilă concurență, dacă UEFA nu a intervenit încă, sunt sigur că o să se întâmple asta.

Să încetăm să ne ocupăm toți de toate și toți de nimic și să ne trezim, și aici mă refer la departamentul de competiții al LPF. Conform ideii că fărădelegile se pregătesc și se execută în întunericul complice al nopții, așa și LPF ne-a anunțat peste noapte că Farul joacă azi cu FCSB.

Poate că pe constănțeni sau pe fecesebiști nu-i deranjează, dar ne deranjează pe noi, consumatorii de fotbal. Pentru că știu că politețea e o monedă care-l îmbogățește pe cel ce o cheltuie, întreb și eu politicos: cine a avut măreață idee de a programa meciul Farului tocmai în seara asta?

Modifică setările cookies