A murit Victor Babiuc, fostul ministru al apărării care a făcut închisoare după o afacere ilegală cu Gigi Becali

Victor Babiuc Gigi Becali inchisoare Ministerul Apararii Nationale Radu F. Alexandru Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 27 Februarie 2023, 09:48
Data actualizarii: Luni 27 Februarie 2023, 09:57

Fostul ministru al apărării naționale a încetat din viață la vârsta de 84 de ani.

Victor Babiuc, fostul ministru al apărării naționale din 1996-1998 și 1998-2000, în timpul guvernării CDR, a murit sâmbătă, la vârsta de 84 de ani.

”Azi, 25.02.2023, a incetat din viata prof.univ.dr. VICTOR BABIUC. A fost una din personalitatile de marca ale vietii politice a Romaniei post decembriste: ministru Justitiei, ministru de Interne, ministru Apararii, presedinte al Camerei de Comert a Romaniai. 

In toate inaltele demnitati care i-au fost incredintate Victor Babiuc a probat un profesionalism si o rigoare ireprosabile. 

A fost intodeauna un om al dialogului, a respectat pe toata lumea si a avut intodeauna usa deschisa pentru cei care au apelat la el.

Executarea unui ordin primit pe cale ierarhica, in timpul mandatului de ministru al Apararii, i-a adus peste ani o nedreapta condamnare penala, pe care Dumnezeu nu i-a mai lasat timpul sa o indrepte in justitie”, a scris pe Facebook, într-un mesaj plin de greșeli (vezi galeria foto), fostul său coleg de partid, scriitorul Radu F. Alexandru.

Gigi Becali, condamnat la închisoare împreună cu Victor Babiuc

La data de 20 mai 2013, Victor Babiuc a fost condamnat definitiv și irevocabil la doi ani de închisoare pentru un transfer ilegal de terenuri între Ministerul Apărării Naționale și o persoană privată - este vorba despre patronul lui FCSB, Gigi Becali. 

Politicianul a fost eliberat condiționat în februarie 2014, după ce executase o treime din pedeapsă.

Alături de Babiuc au fost condamnați și Gigi Becali, dar și fostul șef al Statului Major General, Dumitru Cioflină.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!