VIDEO EXCLUSIV A început fotbalul în cizme de cauciuc, dar a ajuns la FCSB, apoi la St. Etienne. Antrenorul francez avea 25 de CD-uri cu el

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Sambata 25 Februarie 2023, 08:34
Data actualizarii: Sambata 25 Februarie 2023, 08:48

Un fost jucător al Stelei (acum FCSB), poveste ce poate inspira oricând noile generatii de fotbaliști.

Bănel Nicoliță, câștigător a două titlurid e campion cu FCSB, a dezvăluit că și-a început cariera de fotbalist, la Făurei, cu cizde de cauciut în picioare.

„Eu am început în cizme! Prima zi în care m-am dus, m-am dus în cizme de cauciuc, erau din alea, că era iarnă, și erau până sus.

M-am dus o săptămână întreagă la muncă și am strâns niște bănuți. La prașilă, la camp și i-am zis mamei <<nu vreau nici un ban, vreau doar să-mi iei și mie o pereche de teniși”, a spus Bănel Nicoliță pentru PRO TV și SPORT.RO.

Dar viața avea să i se schimbe total după ce a semnat cu FSCB, unde a evoluat din 2005 până în 2011. De la gruparea „roș-albastră” a plecat în Franța, la Saint-Etienne. 700.000 de euro au plătit francezii atunci pe el.

Nicoliță, surprins de profesionalismul celor de la St. Etienne

Bănel a dezvăluit că a avut o surpriză în momentul în care a ajuns în Franța și antrenorul lui St. Etienne i-a dezvăluit că a vizionat 25 de DVD-uri cu el până să se facă transferul.

„Eu, când am ajuns la St. Etienne avea 25 de CD-uri cu mine. Și mi-a arătat: „<<Uite, Banel, să știi că nu te-am luat așa, te-am urmărit doi ani de zile, știu tot ce faci, ce mănânci, unde te duci>>. Știa absolut tot omul”, ne-a mai povestit Bănel Nicoliță.

Bănel Nicoliță s-a retras din activitate în 2022. Ultima oară a îmbrăcat tricoul echipei FC Făurei. Fosta extremă dreaptă și-a trecut în palmares patru trofee cu FCSB: două campionate, o Cupă a României, o Supercupă și o semifinală de Cupa UEFA.

  • Cea mai mare cotă de piață a atins-o în 2010, la 25 de ani, pe când îmbrăca tricoul Stelei (acum FCSB), când era cotat la 3 milioane de euro.
  • 1.5 milioane de euro au cheltuit în total cluburile care l-au transferat pe Bănel Nicoliță pe parcursul carierei acestuia.

Cifrele lui Bănel Nicoliță

Bănel Nicoliță a evoluat pentru Dacia Brăila, Poli Timișoara, Steaua București, Saint-Etienne, FC Nantes, FC Viitorul, CS Făurei, ASA Târgu Mureș și Aris Limassol.

  • La națională, Nicoliță a înscris un gol în 37 de selecții

Cele mai multe apariții le-a avut la Steaua București (n.r. actuala FCSB), 263, unde a reușit să se impună pe tabelă de 35 de ori și să paseze decisiv în 42 de situații.

  • Acum, Nicoliță este antrenorul echipei CS Făurei
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!