Fotbal extern

VIDEO Xavi liniștește apele după eliminarea Barcelonei: ”Nu este un dezastru”

Catalanii au fost eliminați din Europa League, după 1-1 în deplasare și 2-3 acasă cu Eintracht Frankfurt în sferturi.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 15 Aprilie 2022, 09:22
Data actualizarii: Vineri 15 Aprilie 2022, 09:27

Antrenorul echipei de fotbal FC Barcelona, Xavi Hernandez, consideră că eliminarea catalanilor în sferturile de finală ale competiţiei Europa League, după eşecul înregistrat pe teren propriu în faţa formaţiei Eintracht Frankfurt, ”nu este un dezastru”, ci trebuie să fie o lecţie pentru elevii săi.

”Cred că eliminarea se datorează mai mult greşelilor noastre decât meritului lor”

”Nu este un dezastru. Sau dacă este un dezastru, face parte din procesul de învăţare. Vom continua pe acest drum, suntem pe cale să urcăm din nou în vârf. 

Cu siguranţă, în acest moment suntem cu toţii supăraţi pentru meciul pe care l-am făcut. Vor fi critici, pesimism, dar nu ne putem abate de la drumul nostru. Trebuie să continuăm. 

Astăzi problema a fost una fotbalistică. Sincer, cred că eliminarea noastră se datorează mai mult greşelilor noastre decât meritului lor. Am avut controlul meciului, cu posesia, dar nu l-am putut fructifica”, a declarat Xavi la finalul meciului de pe ”Camp Nou”.

Xavi a admis superioritatea fizică a nemților

Tehnicianul spaniol a recunoscut, totodată ”calităţile fizice enorme” ale adversarilor germani, care au condus cu 3-0 la Barcelona, înainte ca gazdele să revină şi să marcheze de două ori în minutele adiţionale.

”Jucătorii lui Eintracht au calităţi fizice enorme şi o capacitate de juca pe contre pe care am văzut-o rar în cariera mea. Nu am avut un meci bun, nici o dublă manşă bună, dar trebuie să învăţăm din greşelile noastre”, a adăugat Xavi.

Acesta a comentat şi faptul că în tribune s-a aflat un număr mult mai mare de suporteri germani, circa 30.000, faţă de numărul biletelor alocate lui Eintracht pentru acest joc (5.000).

Antrenorul Barcei, nemulțumit de numărul mare de suporteri germani de pe ”Camp Nou”

”A arătat ca o finală, în care jumătate dintre bilete au fost oferite fiecărei echipe. Clubul nostru încearcă să vadă ce s-a întâmplat. Acesta este, fără îndoială, o greşeală de calcul, de planificare. Dar la noi, acest lucru nu trebuia să se întâmple. Este o dezamăgire suplimentară, dar nu o scuză", a comentat antrenorul Barcelonei.

După 1-1 în tur, Eintracht Frankfurt s-a impus cu 3-2 pe Camp Nou, graţie golurilor marcat de Filip Kostic (4 - penalty, 67) şi Rafael Santos Borre (36). Pentru gazde au marcat Sergio Busquets (90+1) şi Memphis Depay (90+11 - penalty).

În semifinalele Europa League, Eintracht va înfrunta echipa engleză West Ham United, care a eliminat formaţia franceză Olympique Lyon (1-1 pe teren propriu şi 3-0 în deplasare).

Agerpres

Modifică setările cookies