super liga Dinamo-Auto Tiraspol Donny van Iperen Republica Moldova Zimbru Chisinau Fotbal extern

VIDEO Ultimele informații despre fotbalistul din Super Liga care se zbate între viață și moarte la secția de terapie intensivă!

Donny van Iperen a fost lovit la cap în timpul meciului Dinamo-Auto Tiraspol - Zimbru Chișinău din campionatul Republicii Moldova.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 13 August 2022, 13:14
Data actualizarii: Sambata 13 August 2022, 14:22

UPDATE SÂMBĂTĂ 13 AUGUST Clubul Zimbru Chișinău a anunțat pe pagina oficială de Facebook că Donny van Iperen ”va fi transferat sâmbătă în Țările de Jos, într-unul dintre cele mai bune spitale din Rotterdam! Starea de sănătate rămâne a fi una stabilă, dar gravă! Din momentul accidentării și până în prezent clubul și-a asumat toate cheltuielile pentru tratamentul lui Donny!”.

UPDATE MARȚI 9 AUGUST, ORA 10:00 În ciuda mesajului încurajator postat duminică de clubul Zimbru Chișinău, situația fotbalistului Donny van Iperen este în continuare extrem de gravă. 

"Starea fotbalistului nu s-a ameliorat de la internare", au spus la Jurnal TV medicii de la Institutul de Neurologie din Chișinău, scrie MoldFootball, care preia declarațiile doctorilor de la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie: ”Pacientul a fost internat în Secția reanimare în stare foarte gravă. Acum, starea lui nu s-a ameliorat. Fotbalistul se află în comă cerebrală Glasgow 6-7 puncte”.

Clubul Zimbru Chișinău a anunțat că toți banii din biletele și abonamentele pentru meciul de sâmbătă cu FC Bălți din Super Liga vor fi transferați familiei fotbalistului pentru tratament.

UPDATE DUMINICĂ 7 AUGUST, ORA 13:00 Clubul Zimbru Chișinău a anunțat duminică la prânz că Donny van Iperen este acum în afara oricărui pericol.

”Ultimele știri despre starea de sănătate a lui Donny sunt unele bune!

După ultimele investigații, făcute în această dimineață, echipa medicală formată din cei mai buni experți din țară a anunțat că starea jucătorului este una stabilă, el fiind în afara oricărui pericol.

Deși încă este inconștient, medicii ne-au anunțat că Donny nu are hemoragie intracraniană și nici nu este în comă.

Astăzi jucătorul a dat primele semne de revenire, iar acest lucru ne dă și mai multă încredere că totul va fi bine.

Donny, suntem alături de tine, fii tare!”, a scris Zimbru pe pagina oficială de Facebook a clubului.

Știrea inițială

Moldfootball scrie că Donny van Iperen, fundașul olandez al lui Zimbru Chișinău, este inconștient în secția de terapie intensivă după ce a fost lovit la cap în timpul meciului de sâmbătă cu Dinamo-Auto Tiraspol din Super Liga, campionatul Republicii Moldova.

”În minutul 11 ​​al partidei, portarul formației tiraspolene s-a ciocnit cu fundașul clubului Zimbru Donny van Iperen, lovindu-l cu umărul în cap.

Drept urmare, olandezul s-a prăbușit pe gazon, pierzându-și cunoștința, după care a avut nevoie urgent de asistență medicală.

După 8 minute, van Iperen a fost transportat la spitalul din Tiraspol”, a precizat sursa citată, care a adăugat că fotbalistul a fost ulterior transportat la Chișinău și se află în comă.

Mesajul clubului Zimbru Chișinău

”În aceste momente dificile toate gândurile noastre se îndreaptă către Donny van Iperen! Jucătorul din Țările de Jos a fost transferat în spital la Chișinău și primește îngrijiri medicale.

Donny, fii tare, întreaga suflare galben-verde se roagă pentru tine!

În momentul în care ai venit ai zis că îți dorești să duci Zimbru Chișinău în cupele europene. Noi îți promitem că vom reuși, împreună!”, a postat clubul Zimbru pe pagina oficială de Facebook.

Cine este Donny van Iperen

Fundașul central olandez Donny van Iperen, în vârstă de 27 de ani, a fost transferat de Zimbru în această vară.

El a fost integralist la debut, în 1-1 cu campioana Sheriff Tiraspol din prima etapă a Super Ligii.

Van Iperen a mai evoluat la AZ Alkmaar II, SC Cambuur II, SC Telstar și Go Ahead Eagles în țara natală (la Telstar și Go Ahead Eagles în liga a doua, Eerste Divisie), iar în ultimele două sezoane a jucat în Grecia, la Karaiskakis, în divizia secundă elenă.

Modifică setările cookies