Fotbal extern

UEFA pregateste o schimbare majora in fotbal! Cum va fi influentata piata transferurilor: "Ne gandim la asta." Anuntul facut de Aleksander Ceferin

Presedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a anuntat ca se analizeaza introducerea unei noi reguli in fotbal.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 20 Mai 2020, 17:08
Data actualizarii: Miercuri 20 Mai 2020, 17:12

Presedintele UEFA asigura ca fotbalul isi va reveni dupa pandemia de Covid-19, la fel cum si-a revenit si dupa cele doua razboaie mondiale.

Aleksander Ceferin a revenit la un proiect care a fost analizat si in 2018, de a se introduce un "impozit de lux" pentru cluburile care cheltuiesc foarte multi bani.

Acest impozit este menit sa vina in ajutorul echipelor mai mici pentru a se crea un echilibru intre cluburi.

"In aceasta perioada dificila, prioritatea noastra este sa facem totul pentru a mentine nava pe drumul drept. Fotbalul nu s-a schimbat nici dupa primul si nici dupa Al Doilea Razboi Mondial si nu se va schimba nici acum din cauza unui virus.

Ne dorim sa modernizam si sa facem ceva pentru echilibrul competititv. Ne gandim chiar la un fel de impozit de lux", a spus Ceferin, conform Record.

Impozitul la care face referire presedintele UEFA nu va fi platit catre guvern, ci catre UEFA. Banii vor fi redistribuiti astfel incat, cluburile mai putin potente financiar sa beneficieze de pe urma banilor.

Cluburile care vor depasi o anumita limita a banilor cheltuiti pe transferuri vor plati o taxa pe diferenta.

Modifică setările cookies