Diego Armando Maradona Campionatul Mondial din Qatar Tricou Maradona Fotbal extern

Tricoul lui Maradona pentru care s-a plătit o sumă exorbitantă va fi expus la Cupa Mondială din Qatar

Iubitorii fotbalului vor putea să admire la Campionatul Mondial din Qatar un tricou purtat de Maradona, pe care s-a plătit o sumă colosală.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 01 Octombrie 2022, 16:42
Data actualizarii: Sambata 01 Octombrie 2022, 16:46

Tricoul purtat de legendarul fotbalist argentinian Diego Maradona la meciul cu Anglia de la Cupa Mondială 1986, va fi expus în Qatar pe durata Mondialului 2022, la şase luni după ce a fost vândut la licitaţie cu 9,3 milioane de dolari.

Tricoul cu numărul 10, achiziţionat pe 4 mai de un cumpărător anonim pentru o sumă record, în cadrul unei vânzări la licitaţie organizată de Sotheby's, a fost împrumutat Muzeului Sportului din Qatar, unde va fi expus de începând de duminică şi până la 1 aprilie, a anunţat conducătoarea muzeului, Al Mayassa bint Hamad bin Khalifa Al Thani.

  • Întorsătură de situație! Fiica lui Maradona susține că tricoul scos la licitație nu este cel pe care l-a purtat tatăl său în momentul golurilor

La meciul dintre Argentina şi Anglia, disputat pe stadionul Azteca din Ciudad de Mexico, în sferturile de finală ale CM 1986, Diego Maradona, care a decedat în noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, a înscris ambele goluri ale echipei sale, care s-a impus cu 2-1.

Aproape 10 milioane de euro pentru „mâna lui Dumnezeu”

Maradona a marcat cu mâna primul său gol din partida respectivă, henţul nefiind observat de brigada de arbitri. El a afirmat ulterior că golul a venit „un pic din capul lui Maradona, un pic din mâna lui Dumnezeu”.

Patru minute mai târziu, Maradona reuşea să dribleze cinci jucători englezi şi pe portarul Peter Shilton, pentru a marca „Golul secolului”, potrivit unui sondaj realizat de FIFA în 2002.

Timp de peste 35 de ani, tricoul lui Maradona s-a afla în proprietatea fostului internaţional englez Steve Hodge, care a făcut schimb de tricouri cu mijlocaşul argentinian la finalul meciului de pe stadionul Azteca.

Argentina a câştigat Cupa Mondială din 1986, după o finală cu Germania de Vest (3-2), trecându-şi în palmares al doilea titlu de campioană a lumii, după cel cucerit pe teren propriu în 1978.

Modifică setările cookies