Jobe Bellingham Championship Sunderland Fotbal extern

Tânărul Jobe Bellingham cucerește Anglia! Fratele mai mic al lui Jude impresionează în tricoul lui Sunderland 

După ce fratele său mai mare, Jude, a reușit să impresioneze Jobe Bellingham se afirmă și el în lumea fotbalului englez. Aflat la Sunderland din această vară, la doar 18 ani, mijlocașul ofensiv își face simțită prezența și devine o piesă indispensabilă pentru echipa sa.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 02 Octombrie 2023, 09:52
Data actualizarii: Luni 02 Octombrie 2023, 09:58

După ce Jude a devenit în această vară al doilea cel mai scump transfer din istoria lui Real Madrid, cu aproximativ 103 milioane de euro, fratele mai mic, Jobe (în proporții mai mici) își urmează și el visul. De asemenea, crescut în Birmingham, la fel ca și Jude, unde și-a făcut debutul în fotbalul profesionist la vârsta de 16 ani, tânărul mijlocaș a acceptat o nouă provocare în această vară, semnând cu Sunderland în Championship (a doua ligă engleză).

La doar 18 ani, Jobe s-a adaptat rapid la noul său club. Puștiul englez poate evolua atât ca mijlocaș ofensiv, cât și ca număr nouă fals și a fost titular în cele nouă partide ale „Black Cats” din Championship, în acest sezon.

Jobe Bellingham face spectacol în Championship

În august, în fața echipei Rotherham, Jobe a marcat o „dublă” (2-1), prima „dublă” din cariera sa de jucător profesionist. Printr-o coincidență, fratele său mai mare, Jude, a reușit și el o „dublă” împotriva lui Almeria în aceeași perioadă.

Deși comparațiile dintre cei doi frați sunt inevitabile, Jobe pare să fie imun la presiunea pusă pusă indirect pe el de Jude. Mai mult, el își dorește să-și construiască propria poveste în fotbal, iar din acest motiv a ales să poarte prenumele pe tricou în locul numelui de familie. „Cred că încearcă să-și creeze propria identitate”, a spus antrenorul său, Tony Mowbray, potrivit footmercato.net, în august: „Nu vrea să fie umbrit de fratele său, vrea să fie fotbalistul pe care îl reprezintă și mai ales să le arate oamenilor ce știe să facă”.

În august, Jobe a fost desemnat jucătorul lunii la Sunderland, o recunoaștere a atitudinii sale ireproșabile și a constanței în evoluții, în ciuda vârstei sale fragede: „Este un diamant absolut, nu știu unde va fi peste cinci ani, dar sunt foarte mândru de el. Cel mai mare atu al său este dorința sa de a învăța”, l-a lăudat antrenorul lui Sunderland.

  • 5 milioane de euro este cota de piață a lui Jobe Bellingham, potrivit transfermarkt.com.
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!