FOTO Americanii investesc la clubul englez susținut și sponsorizat de Ed Sheeran!

Ipswich town actionar Bright Path Sports Partners Championship investitori americani Anglia Ed Sheeran este un mare fan și sponsor al clubului Ipswich Town / Foto - Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 07 Aprilie 2024, 15:10
Data actualizarii: Duminica 07 Aprilie 2024, 14:58

"The Tractor Boys" sunt printre puțini adversari neînvinși de Real Madrid.

Compania americană de investiții Bright Path Sports Partners a preluat un pachet de 40% din acțiunile clubului Ispwich Town FC. 

BPSP a plătit 122.8 milioane de euro pentru 40% din acțiuni

Tranzacția a costat 105 milioane de lire sterline (122.8 milioane de euro), iar Mark Ashton își va menține funcția de CEO și va conduce activitatea de zi cu zi a clubului, până la o viitoare reorganizare. Pachetul majoritar de acțiuni (50%) este deținut de ORG, o companie multinațională care administrează fondurile de pensie ale angajaților din statul american Arizona (PSPRS / Arizona Public Safety Personnel Retirement System). 

  • Mark Ashton, CEO-ul clubului Ipswich Town / Foto - Getty Images

Clubul din Suffolk este lider în Championship, liga secundă engleză. "The Blues" au acumulat 87 de puncte în 40 de etape, fiind urmați de Leeds United (86p, 40m), Leicester (86p, 39m) și Southampton (74p, 38m). Primele două clasate promovează direct, iar următoarele patru joacă în play-off-ul de promovare. 

Clubul a fost înființat în 1878 și a câștigat o dată titlu de campioană 

Ipswich Town Football Club este un club înființat în 1878 și are în palmares un titlu de campioană (1961-1962) și două locuri secunde (1980-1981, 1981-1982) în First Division, competiția premergătoarea Premier League, câte un trofeu FA Cup (1977-1978), Texaco Cup (1972-1973) și Cupa UEFA (1980-1981). Clubul a devenit profesionist în 1938 și a fost o forță în fotbalul britanic și european în anii '60, '70 și '80 ai secolului trecut, fiind încă neînvins în meciurile de pe teren propriu, deși a jucat contra unor adversari precum Real Madrid, AC Milan, Inter Milano, Lazio sau Barcelona.

Echipa joacă pe stadionul Portman Road (30.000 de locuri), este antrenată de Kieran McKenna, iar vedetele actuale sunt Vaclav Hladky, Axel Tuanzebe, Sam Morsy, Brandon Williams, Conor Chaplin, Omari Hutchinson, Nathan Broadhead și Kieffer Moore. De-a lungul anilor, pentru "The Tractor Boys" au evoluat fotbaliști de mare valoare, precum Ray Crawford, Mick Mills, Ted Phillips, John Wark, Kevin Beattie, Paul Mariner, Arnold Muhren, Alan Brazil, George Burley, Terry Butcher, Paul Cooper, Allan Hunter, Jimmy Leadbetter sau Frans Thijssen, iar cei mai cunoscuți manageri care au stat pe bancă au fost Alf Ramsey, Bobby Robson și Mick McCarthy.

Cântărețul Ed Sheeran este un mare fan și sponsor al echipei. Clubul are rivalitate cu Norwich City, împotriva căruia joacă "East Anglian Derby", numit în glumă "Old Farm Derby", iar fanii sunt înfrățiți cu cei ai clubului german Fortuna Dusseldorf

Foto - Getty Images

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!