Fotbal extern

SPECIAL | Lukaku a fost exclus din lot pentru că l-a scos din sărite pe Tuchel! Alți cinci fotbaliști care și-au criticat public managerii

Comentariile recente ale lui Romelu Lukaku împotriva managerului lui Chelsea, Thomas Tuchel, i-au fost letale belgianului.

Dragos-Stefan Soneriu
Data publicarii: Miercuri 05 Ianuarie 2022, 09:15
Data actualizarii: Miercuri 05 Ianuarie 2022, 09:14

Fotbalul este un joc plin de emoții și, uneori, ele pot depăși limitele unor jucători. Oricât de profesioniști ar fi, există situații în care fotbaliștii își exprimă public nemulțumirea față de managerii lor. Fie că este vorba de interviuri sau de comentarii făcute în timpul unei conferințe de presă mai devreme sau mai târziu, acestea creează o mulțime de controverse.

  • Lukaku a fost exclus din lot pentru că l-a criticat pe Tuchel! Alți cinci fotbaliști care și-au criticat public manageri

Pot exista multe probleme care pot crea fracturi între jucători și manageri. Cu toate acestea, este neobișnuit ca aceste dispute să devină publice. Au existat cazuri în trecut în care fotbaliști de profil înalt au vorbit despre neînțelegerile cu antrenorii lor. Iată câțiva jucători care și-au exprimat public nemulțumirile față de antrenori.

5. Romelu Lukaku împotriva lui Thomas Tuchel

În cel mai recent incident al fotbaliștilor care și-au criticat managerii, Romelu Lukaku a vorbit foarte deschis despre experiența sa la Chelsea și despre modul în care Thomas Tuchel își conduce echipa. „Albaștrii” l-a adus înapoi pe belgian pentru o sumă record de 115 milioane de euro de la Inter Milano înainte de sezonul 2021-22. Cu toate acestea, lucrurile nu merg conform planurilor pentru atacantul în vârstă de 28 de ani.

Belgianul a vorbit deschis într-un interviu, exprimându-și disponibilitatea de a se transfera la Inter și relația sa cu Tuchel. „Nu sunt mulțumit de situație și asta este firesc. Antrenorul principal a decis să joace un alt sistem, dar trebuie să continui să muncesc din greu și să fiu profesionist. Nu sunt mulțumit de situație, dar mă adaptez și nu trebuie să renunț”, a fost declarația lui Romelu Lukaku.

4. Samir Nasri împotriva lui Roberto Mancini

Fanii lui Manchester City îl creditează pe Roberto Mancini pentru că a fost primul tactician care a adus mentalitatea de învingător la clubul englez. La urma urmei, el a fost primul care a adus trofeul Premier League în vitrina clubului după preluarea echipei de către Sheik Mansour. Cu toate acestea, unul dintre jucătorii acelei echipe câștigătoare nu își amintește cu mare drag experiența cu tehnicianul italian.

Samir Nasri a dezvăluit recent neînțelegerile pe care le-a avut cu Roberto Mancini. „Mă pregătesc să ies la pauză. În vestiar, îmi dau jos ghetele și îi spun lui Yaya Toure, care stă lângă mine, că dacă el (Mancini) îmi vorbește urât, o să arunc ghetele în el. Pentru că lui Mancini îi lipsea respectul și deseori vorbea urât cu jucătorii”, a declarat mijlocașul francez.

3. Nicolas Anelka against Raymond Domenech

Fostul internațional francez Nicolas Anelka a avut o ceartă care a avut o expunere imensă în mass-media cu fostul tehnician al echipei naționale Raymond Domenech. Franța nu a trecut de faza grupelor de la Cupa Mondială din 2010, iar între antrenor și jucători s-a născut un scandal nemaivăzut.

Nicolas Anelka a declarat despre acel incident: „Am insultat un antrenor pe care toată Franța îl insultase deja, un antrenor care nu a câștigat niciodată nimic în afară de Liga 2 și turneul de la Toulon”, a spus el furios.

„Când ai fost antrenat de Ancelotti și de alți mari manageri, este greu să fii antrenat de Domenech”, a adăugat Anelka la comentariile sale împotriva selecționerului Franței de la aceea vreme..

2. Yaya Toure împotriva lui Pep Guardiola

Cearta dintre Yaya Toure și Pep Guardiola a fost foarte bizară. Mai ales că cei doi au fost colegi și la FC Barcelona. Ivorianul l-a acuzat pe Pep Guardiola că are „o problemă cu africanii pe oriunde a antrenat”.

„Lui Pep îi place să domine și vrea să aibă jucători ascultători care să-i lingă mâinile”, a fost reacția nervoasă a lui Toure în timp ce era intervievat de o revistă franceză. „Nu-mi place acest gen de relație. Îmi respect antrenorul, dar nu sunt obiectul lui. Ca toți jucătorii, m-am certat cu antrenorii mei. Dar la un moment dat bărbații care nu se înțeleg se împacă. Acest lucru nu este posibil cu Pep, care este foarte rigid”, a declarat Yaya Toure.

„Ceilalți jucători nu vor recunoaște niciodată public, dar unii mi-au spus deja că au ajuns să-l urască. Pentru că manipulează și se joacă foarte mult cu capul tău”, a adăugat Toure.

1. Zlatan Ibrahimovic împotriva lui Pep Guardiola

Zlatan Ibrahimovic este un alt personaj important al fotbalului care a vorbit deschis despre relația cu Pep Guardiola. Cei doi indivizi au fost împreună la FC Barcelona, ​​iar suedezul nu își amintește cu mare drag acea experiență. „Barcelona a fost o echipă fenomenală. Primele șase luni au fost grozave și apoi, din vina antrenorului, lucrurile s-au înrăutățit”, a spus recent atacantul lui AC Milan.

„Când mă cumperi pe mine, cumperi un Ferrari. Dacă conduci un Ferrari, bagi benzină premium în rezervor, te plimbi pe autostradă și mergi cu benzină. Guardiola a umplut rezervorul cu motorină și s-a învârtit în mediul rural. Ar fi trebuit să-și cumpere un Fiat”, a declarat Zlatan Ibrahimovic.

„Problema a fost a lui. El a fost cel care nu rezolvase problema cu mine. Îmi amintesc în prima mea zi, mi-a spus că jucătorii Barcelonei nu s-au prezentat la antrenamente în Ferrari sau Porsche. El mă judecase deja atunci, dar dacă nu cunoști o persoană, atunci nu poți să o judeci.”

„Am avut experiența mea cu el, nu știu despre alții. Am citit că același lucru sa întâmplat și cu (Mario) Mandzukic și (Samuel) Eto'o. Nu a fost cel mai prost antrenor cu care lucrasem, dar cu siguranță a fost cel mai imatur pentru că un bărbat își rezolvă problemele”, a adăugat el.

Modifică setările cookies