FOTO Un superfotbalist ajută victimele seismului din Turcia în semn de solidaritate. În ce ipostază a fost surprins jucătorul

cutremur Turcia dries mertens Turcia Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 08 Februarie 2023, 16:32
Data actualizarii: Miercuri 08 Februarie 2023, 16:31

Turcia și Siria au fost zguduite de un seism cu magnitudinea 7,8 pe scara Richter cu epicentrul în provincia Kahramanmaraș.

Turcia a fost lovită de un cutremur catastrofal care a lăsat în urmă peste 11.000 la ora actuală, conform Știrilor Pro TV. Luni dimineață, pe 6 februarie, în jurul orei 4:15, un seism de 7,8 pe scara Richter a zguduit poporul turc, afectând și țara vecină, Siria.

Un superfotbalist ajută victimele seismului din Turcia în semn de solidaritate. În ce ipostază a fost surprins jucătorul

Fost jucător al celor de la Napoli, Dries Mertens a fost transferat gratis în vara lui 2022 la Galatasaray și mai are contract cu formația din Superliga Turciei până la finalul lui iunie 2023. 

În urma evenimentului zguduitor, decarul a fost surprins oferind ajutoare victimelor seismului puternic, conform informațiilor oferite de jurnalistul sportiv, Nicolo Schira.

Turcia, afectată frecvent de cutremure

Situată în zona unor plăci tectonice importante, Turcia este afectată deseori de cutremure. Unul dintre cele mai grave cutremure din ultimii ani s-a produs în octombrie 2020 în oraşul Izmir de la Marea Egee, când peste 100 de persoane au murit.

În noiembrie 1999, un cutremur cu magnitudinea 6,3 a ucis aproximativ 900 de persoane în regiunea Düzce. În luna septembrie a aceluiaşi an, un cutremur deosebit de puternic, cu magnitudinea 7,4, a ucis peste 17.100 de persoane în regiunea din jurul oraşului industrial Izmit, la o distanţă de aproximativ 130 de kilometri de acesta. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!