Ofsaidul nu va mai fi așa cum îl știm! FIFA testează o modificare revoluționară. Primul campionat cu noua regulă

FIFA Italia ofsaid regula ofsaid Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 08 Februarie 2023, 18:31
Data actualizarii: Joi 09 Februarie 2023, 00:21

Regula ofsaidului ar putea suferi o modificare majoră în viitorul apropiat din dorința celor de la FIFA de a vedea un fotbal mai ofensiv și, în general, mai bun.

Gazzetta dello Sport scrie că FIFA va începe încă din acest weekend să testeze o nouă regulă a ofsaidului. Concret, dacă un jucător are cel puțin o parte a corpului în poziție regulamentară, atunci nu se va mai ridica fanionul. Prin "orice parte a corpului" se înțeleg piciorul, capul ori pieptul, cele cu care se poate înscrie, nu mâinile sau brațele.

FIFA testează o nouă regulă pentru ofsaid

În prezent, dacă fotbalistul din atac se află în spatele penultimului apărător, chiar și cu un centimetru, fanionul se ridică de la margine pentru ofsaid. Italienii scriu că, prin această posibilă modificare, FIFA își dorește un fotbal mai ofensiv, prin care anumite goluri să nu mai fie anulate doar din cauza unui vârf de gheată, spre exemplu.

Potrivit sursei citate, noua regulă va începe să fie testată începând din 12 februarie, în campionatul U18 din Italia: "FIFA consideră campionatul nostru potrivit pentru un astfel de experiment, atât datorită aspectelor tehnice, cât și a intensității jocului. Este o recunoaștere a muncii depuse de Federație pentru creșterea competițiilor de juniori", a spus Vitor Roberto Tisci, oficial al Federației Italiene de Fotbal responsabil de sectorul de juniori.

Pe lângă Italia, și Olanda ar fi interesată să testeze noua regulă într-un dintre campionatele sale, cel mai probabil tot la nivel de juniori.

"Obiectivul este acela de a înțelege dacă modificarea este utilă fotbalului. Experimentul a început deja anul trecut în unele meciuri și a arătat o creștere generală a ocaziilor de gol. Însă acum este implicat un întreg campionat", au mai scris italienii, care au precizat că această fază experimentală va dura un an, iar FIFA va decide ulterior dacă va fi aplicată la nivel general în fotbal.

Foto: Gazzetta dello Sport

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!