VIDEO EXCLUSIV Singurul român din fotbal care poartă numele lui Pele a dezvăluit cum a obținut autograful legendei braziliene: „Visul meu a fost să îl întâlnesc!”

Regele Pele s-a stins din viață joi, 29 decembrie, la 82 de ani, într-un spital din Sao Paulo. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Sambata 31 Decembrie 2022, 09:41
Data actualizarii: Sambata 31 Decembrie 2022, 09:46

Legendarul brazilian a fost diagnosticat în 2021 cu cancer de colon, iar în ultimele săptămâni starea sa s-a degradat. Pele a murit alături de familie, care a postat un comunicat emoționant prin care anunța decesul său, pe contul oficial. Considerat de mulți ca fiind cel mai mare fotbalist din istorie, Pele a lăsat în urmă milioane de amintiri, dar și o 'moștenire' imensă în sportul practicat de milioane de copii. 

Pele este și singurul fotbalist care a reușit să câștige trei Cupe Mondiale vreodată, prestațiile sale fiind surse de inspirație. În România există un fost fotbalist important care îi poartă numele legendei Braziliei, căruia Pele i-a fost idol. 

Gabi Balint a vorbit despre moartea lui Pele 

Gavril Pele Balint, cunoscut și ca Gabi Balint, se poate mândri cu numele Regelui Pele. Într-un interviu acordat pentru PRO TV și www.sport.ro, Balint a vorbit despre idolul său, Pele, căruia i-a și copiat bucuria în perioada în care evolua, dar și despre autograful pe care îl are de la brazilian, pe care a visat dintotdeauna să îl cunoască, fără succes însă. 

„Tata era mare fan Pele. Pentru mine a fost un model, a devenit idiolul meu. Făcea acel salt și lovea cu pumnul în aer și bucuria asta am copiat-o și eu. 

Am un autograf de la Pele. Visul meu a fost să îl întâlnesc, nu am reușit. Hagi mi l-a adus. Îl păstrez ca pe o icoană”, a declarat Gabi Balint pentru sport.ro și PRO TV. 

Mircea Lucescu, singurul român care a făcut schimb de tricouri cu Pele 

La Campionatul Mondial din 1970, Mircea Lucescu, cel care era căpitanul naționalei României, a reușit să facă schimb de tricouri cu legendarul brazilian, la finalul meciului încheiat 3-2 pentru campioana mondială. Antrenorul a dezvăluit că a interzis ca tricoul să fie spălat, reamintindu-și de momentul în care românii l-au cunoscut pe marele Pele. 

„Am interzis să fie spălat! Se și văd urme de iarbă. Bine, între timp transpirația a dispărut. Ei au stat în același hotel cu noi, țin minte că Rică s-a fotografiat cu Pele, l-a luat în brațe, l-a ridicat. A avut o relație foarte bună, foarte amicală”, a spus și Lucescu. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!