Jurgen Klopp și-a luat inima în dinți și a vorbit despre Pele. Ce cadou i-a făcut brazilianul în 2006

Jurgen Klopp klopp - pele Pele pele a murit Fotbal extern Jurgen Klopp
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 31 Decembrie 2022, 09:26
Data actualizarii: Sambata 31 Decembrie 2022, 09:48

Legendarul Pele s-a stins din viață joi, la vârstă de 82 de ani. Știrea a cutremurat lumea fotbalului.

După o lungă suferință - triplul campion mondial era internat de aproape două luni (suferea de cancer de colon), Pele s-a stins din viață, iar o mare de tristețe a cuprins tot fotbalul mondial. 

Foști fotbaliști și antrenori, dar și oameni din alte sporturi l-au plâns pe brazilian și au scos în evidență și calitatea lui umană. 

Jurgen Klopp și tricoul semnat de Pele în 2006

Unul dintre cei mai populari antrenori ai lumii, Jurgen Klopp, managerul lui Liverpool, a lăsat să se înțeleagă că niciun fotbalist nu-l va depăși pe Pele, dar a dezvăluit și care e cea mai intensă întâmplare alături de fotbalistul care a jucat și împotriva României în 1969 și 1970.

"Indiferent ce s-ar întâmpla în viitor, Pelé a fost cel mai bun, nu uita asta! Asta cred. L-am văzut jucând doar de copil, dar l-am întâlnit o dată la Cupa Mondială din 2006 și a dat mi-a semnat un tricou de ziua mea, care a fost cu adevărat special. 

Este foarte greu să fiu sincer. Să vă spun asta: cred în Dumnezeu și nu contează cu ce echipă joacă acum (n.r.: în Cer), vor avea un jucător imens. E o pierdere uriașă, să se odihnească în pace acum!”, a declarat Jurgen Klopp.

În ciuda faptului că nu a jucat niciodată în Europa, Pele este considerat ca fiind unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. Cel mai prolific marcator al naționalei Braziliei și al lui Santos a impresionat prin „grația” pe care o arăta pe teren și mișcările fascinante.

Pele a dus naționala Braziliei pe cele mai înalte culmi, fiind și singurul fotbalist din lume care a reușit să câștige trei Campionate Mondiale, în 1958, 1962 și 1970.  

VIDEO | Eric despre Pele

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!