Pele Eric de Oliveira pele a murit pele spital Fotbal intern

VIDEO EXCLUSIV Brazilianul care a făcut furori în Liga 1, omagiu adus lui Pele: „L-am pierdut pe regele nostru”

Eric de Oliveira a evoluat în primul eșalon al României pentru echipe precum Gaz Metan, Pandurii, FC Viitorul și FC Voluntari.

Vali Andronescu
Data publicarii: Vineri 30 Decembrie 2022, 22:34
Data actualizarii: Vineri 30 Decembrie 2022, 22:37

Pele a fost diagnosticat cu cancer la colon în 2021, iar pe 29 decembrie, după ce a fost spitalizat timp de o lună la „Albert Einstein” din Sao Paulo, s-a stins din viață la 82 de ani și a lăsat o carieră formidabilă în spate.

Brazilianul care a făcut furori în Liga 1, omagiu adus lui Pele: „L-am pierdut pe regele nostru”

Eric de Oliveira a vorbit la superlativ de regretatul Pele, despre care a spus că toți brazilienii îl consideră „regele lor”, mai ales că legendarul fotbalist este singurul jucător care a câștigat trei Cupe Mondiale la o competiție de o asemenea anvergură.


„Înseamnă o tristețe uriașă, pentru că totul se rezumă la Pele. A fost părerea mea... Cel mai bun jucător din istorie. Un om care a transformat fotbalul din Brazilia, fotbalul mondial la un alt nivel.

Acum suferim această pierdere, pentru că Pele înseamnă tot pentru noi. Toată lumea e tristă, pentru că l-am pierdut pe regele nostru, asta înseamnă el pentru noi”, a spus Eric de Oliveira pentru Sport.ro și PRO TV.

Cariera fabuloasă a singurului fotbalist cu trei Cupe Mondiale

Pele și-a început cariera la echipa de juniori a lui Santos și acolo a crescut, scriind istoria fotbalului în tricoul grupării braziliene din 1956 până în 1975, când s-a transferat la NY Cosmos, de unde s-a și retras, doi ani mai târziu. 

În ciuda faptului că nu a jucat niciodată în Europa, Pele este considerat ca fiind unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. Cel mai prolific marcator al naționalei Braziliei și al lui Santos a impresionat prin „grația” pe care o arăta pe teren și mișcările fascinante.

Pele a dus naționala Braziliei pe cele mai înalte culmi, fiind și singurul fotbalist din lume care a reușit să câștige trei Campionate Mondiale, în 1958, 1962 și 1970.  

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!