VIDEO „Trăiască regele!” Imagini impresionante de la priveghiul lui Pele! Sicriul legendei braziliene a fost depus pe stadionul lui Santos

Pele inmormantare Lula Neymar santos Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 02 Ianuarie 2023, 17:42
Data actualizarii: Luni 02 Ianuarie 2023, 17:45

Mare fotbalist brazilian Pele a încetat din viață pe data de 29 decembrie 2022, la 82 de ani.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al "Regelui" Pele a părăsit, luni, în zori, spitalul Albert Einstein din Sao Paulo şi a ajuns la stadionul Vila Belmiro din Santos, unde va fi ţinut un priveghi de 24 de ore până la înmormântarea de marţi.

Cortegiul funerar, care a parcurs cei 80 de kilometri în două ore, a fost escortat de la spital la stadion de Poliţia Militară, informează news.ro.

Fanii așteaptă de duminică în fața stadionului

Pe stadionul Vila Belmiro, unde a marcat 288 din cele 1.282 de goluri ale sale, Pele, care a murit, joi, la 82 de ani, va primi ultimele omagii de la familie, public şi autorităţi.

Deja, duminică seară, mai mulţi fani s-au strâns în faţa stadionului, unde aşteaptă să le fie permis accesul pentru a-i aduce un omagiu lui Pele.

Cum va fi organizat priveghiul de 24 de ore

Sicriul "Regelui" va fi plasat în centrul gazonului său favorit la ora locală 10.00. 

Au fost amenajate două corturi mari, unul pentru rude, altul pentru oficialităţi. Un traseu, care să protejeze iarba, va permite publicului să se apropie de centrul terenului. 

În tribune au fost puse steaguri şi bannere care poartă imaginea triplu-campionului mondial.

Vor fi prezenți Neymar și președintele brazilian Lula

Sunt aşteptate celebrităţi, precum preşedintele Lula care a preluat mandatul duminică, 1 ianuarie, la Brasilia, sau Neymar, suspendat la meciul cu Lens. 

După 24 de ore de priveghi, sicriul ”Regelui” va fi apoi transportat la Necropola Memorială Eucumênica, un cimitir vertical.

Din motive practice, cavoul său nu va fi instalat în cele din urmă la etajul 9 al acestei clădiri, ci la parter, pentru a facilita accesul ulterior vizitatorilor, a mai precizat sursa citată.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!