Imagini cu cimitirul vertical în care va fi înmormântat Regele Pele: 14 etaje, cascadă, cafenea și muzeu de mașini 

Pele Memorial Necropole Ecumenica Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 01 Ianuarie 2023, 12:44
Data actualizarii: Duminica 01 Ianuarie 2023, 12:48

Pele s-a stins din viață joi, 29 decembrie, la 82 de ani, în spitalul din Sao Paulo în care era internat de o lună. 

Legenda braziliană a fost răpusă de cancerul de colon cu care fusese diagnosticat în 2021. Pele a primit tratament în ultimii ani, însă în ultimele luni corpul său nu a mai răspuns medicamentelor, starea sa degradându-se în ultimele săptămâni. 

Joi, Regele Pele a murit din cauză că multiple organe i-au cedat din cauza cancerului, familia comunicând decesul prin intermediul unui comunicat pe contul oficial al fostului fotbalist. În zilele următoare, brazilienii se pregătesc de funeralii și înmormântare, care va avea loc într-un cimitir cu totul special.

Fostul mare atacant va fi îmbălsămat și dus de la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, unde a fost internat, pe stadionul lui Santos, Vila Belmeiro, unde pe 2 ianuarie vor avea loc funeraliile sale. Brazilienii își pot lua rămas bun de la Pele în locul în care a scris istorie, coșciugul urmând să se afle timp de 24 de ore pe gazonul arenei. 

Pele va fi înmormântat într-un cimitir vertical care are 14 etaje

Apoi, cortegiul trece pe Canal 6, acolo unde locuiește mama lui Pele, care încă nu știe de decesul fiului său și se oprește la Memorial Necropole Ecumenica, un cimitir unic, vertical, unde Pele va fi înmormântat în prezența familiei sale. 

Conform Cărții Recordurilor Memorial Necropole Ecumenica este cel mai înalt cimitir vertical din lume, având 14 etaje în care se află 14.000 de camere care au cripte, camere în care se țin slujbele, un crematoriu și un mausoleu „pentru familiile care vor să își țină moștenirile într-un mod mai personal și privat”, scrie The Sun

În clădire se găsește și o grădină tropicală, care are și o cafenea pe terasă, dar și o cascadă. De departe cel mai straniu lucru din cimtir îl reprezintă însă muzeul de mașini clasice, construit în 1983 de un arhitect excentric, Pepe Altstut, și care se află în continuă extindere. 

Stadionul pe care Pele și-a început cariera poate fi văzut din etajele superioare ale cimitirului. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!