GALERIE FOTO Semnal de alarmă tras de unul dintre cei mai importanți fotbaliști din lume: "Este imposibil, ar putea juca 79 de meciuri"

Gareth Bale Kevin De Bruyne Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 12 Iunie 2022, 17:08
Data actualizarii: Duminica 12 Iunie 2022, 17:25

Țara Galilor și Belgia s-au întâlnit în runda a treia din grupele Ligii Națiunilor. 

Meciul s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, golurile fiind marcate de Tielemans și Johnson. 

Înaintea partidei, Gareth Bale a adus în discuție un subiect sensibil al programului aglomerat pe care îl au fotbaliștii, mai ales în sezonul viior, când Cupa Mondială se desfășoară în iarnă.

Gareth Bale: ”Kevin De Bruyne ar putea juca 79 de meciuri sezonul viitor”

"Este o nebunie. Discutam zilele trecute că Kevin De Bruyne ar putea juca 79 de meciuri sezonul viitor și să aibă o pauză de doar trei săptămâni. Este mult prea mult, este clar că lucrurile trebuie să se schimbe. 

Cred că fiecare jucător va declara același lucru. Este imposibil să joci la un nivel ridicat un număr atât de mare de partide. Vor exista consecințe pe termen lung. Corpurile oamenilor nu pot gestiona asemenea program an după an. Ceva trebuie să se schimbe, iar oamenii în funcțiile de conducere ar trebui să facă ceva în acest sens", a declarat Gareth Bale înaintea confruntării dintre Țara Galilor și Belgia. 

Imediat după încheierea competițiilor interne, mulți jucători au fost convocați la echipele naționale pentru Liga Națiunilor și preliminariile pentru Cupa Mondială.

Exemplul lui Gareth Bale este unul cât se poate de valid. Dacă Belgia va ajunge în finala Campionatului Mondial, iar Manchester City se va califica în ultimul act al diferitelor competiții, De Bruyne poate ajunge la 79 de partide.

De altfel, în sezonul recent încheiat, Liverpool a jucat 63 de partide în perioada august 2021-mai 2022. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!