Gareth Bale Real Madrid Liga Campionilor

Gareth Bale, decorat de Regina Elizabeth a II-a după ce a câștigat din nou Liga Campionilor cu Real Madrid

Fotbalistul galez Gareth Bale (Real Madrid), de cinci ori câştigător al Ligii Campionilor, a fost onorat miercuri ca Membru al Ordinului Imperiului Britanic (MBE) de către Regina Elizabeth a II-a, pentru contribuţia economică adusă în timpul pandemiei de coronavirus, transmite EFE.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 02 Iunie 2022, 12:29
Data actualizarii: Joi 02 Iunie 2022, 12:33

Bale, jucător nefolosit sâmbătă la finala Ligii Campionilor câştigată de Real Madrid contra lui FC Liverpool (1-0), a donat peste un milion de euro spitalelor din Ţara Galilor şi Spania în prima etapă a pandemiei de coronavirus şi s-a implicat în alte acţiuni caritabile din ţara lui.

Gareth Bale, decorat de Regina Elizabeth a II-a

Această distincţie îi recompensează pe cei care au adus o contribuţie semnificativă Regatului Unit şi în lista de premii acordate în acest an, pe lângă Bale se află şi fostul fotbalist Rio Ferdinand, legenda lui Manchester United şi a naţionalei engleze, şi James Milner, în prezent în Liverpool.

Bale, primul jucător britanic care a câştigat de cinci ori Liga Campionilor, şi-a luat rămas bun miercuri de la Real Madrid, unde a fost transferat în 2013 de la Tottenham Hotspur în schimbul a 100 de milioane de euro.

Atacantul galez se pregăteşte acum pentru finala de duminică a barajului de calificare la CM 2022, contra Ucrainei la Cardiff. Ţara Galilor nu s-a mai calificat la un Mondial din 1958, scrie Agerpres.

Modifică setările cookies