Richarlison Brazilia meci amical Tunisia Fotbal extern

FOTO ȘI VIDEO Scene teribile la meciul Brazilia - Tunisia. Suporterii au aruncat cu banane în Richarlison, iar pe Neymar l-au "țintit" cu lasere

Naționala Braziliei se pregătește de participarea la Campionatul Mondial din Qatar, de la finalul anului. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 28 Septembrie 2022, 09:18
Data actualizarii: Miercuri 28 Septembrie 2022, 09:27

În pauza competițională interclubului, reprezentativa Braziliei a disputat mai multe meciuri amicale, ultimul fiind cu Tunisia, pe Parc des Princes (Paris), meci în care s-a impus cu scorul de 5-1. 

Au marcat Raphinha ’11, ’40, Richarlison ’19, Neymar ’29 (penalty) şi Pedro ’74 pentru brazilieni, respectiv Talbi ’18 pentru Tunisia. În minutul 42, de la tunisieni a fost eliminat Bronn. La meci au asistat 48.000 de spectatori.

Incidente scandaloase în timpul meciului Brazilia - Tunisia 

Potrivit publicației L’Equipe, pe parcursul intonării imnului Braziliei s-au auzit fluierături, iar în timpul meciului fanii au încercat să îi încurce pe jucătorii brazilieni folosind lasere, inclusiv la lovitura de pedeapsă transformată de Neymar. 

După ce a înscris în minutul 19, către Richarlison s-a aruncat o banană, un “gest din altă epocă”, în opinia lui Thiago Silva, iar în repriza a doua, pe teren s-a aruncat cu sticle, pahare şi brichete.

"Din nefericire, s-a aruncat o banană pe teren către Richarlison, marcatorul celui de-al doilea gol. CBF îşi subliniază poziţia împotriva rasismului şi respinge orice astfel de manifestare", a notat confederaţia braziliană într-un comunicat.

Şi preşedintele confederaţiei (CBF), Edualdo Rodrigues, a condamnat incidentul: "Încă o dată, condamn public ce s-a întâmplat. De data asta am văzut cu ochii mei. Asta ne şochează. Trebuie să ne amintim mereu că suntem cu toţii la fel, indiferent de culoare, rasă sau religie. Lupta împotriva rasismului nu este o cauză, ci o luptă fundamentală pentru schimbare, pentru eradicarea acestei probleme de pe faţa pământului. Insist, pedepsele trebuie să fie mai dure".

Brazilia va juca la Cupa Mondială în grupa G, cu Serbia, Elveţia şi Camerun. Tunisia va evolua în grupa D, cu Franţa, Australia şi Danemarca.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies