Aissa Laidouni Campionatul Mondial din Qatar fc voluntari Olympique Marseille Tunisia Fotbal extern

FOTO ȘI VIDEO Aissa Laidouni, fotbalistul ratat de FCSB, dorit de o câștigătoare de Champions League! ”Tunisianul cu trei plămâni, un soldat veritabil”

Fostul mijlocaș al lui FC Voluntari a strălucit în naționala Tunisiei la Campionatul Mondial din Qatar: a fost desemnat omul meciului în 0-0 cu Danemarca și a dat pasa de gol în 1-0 cu Franța.

Cătălin Parfene
Data publicarii: Joi 08 Decembrie 2022, 10:22
Data actualizarii: Joi 08 Decembrie 2022, 10:21

Prestațiile de excepție ale lui Aissa Laidouni la Campionatul Mondial din Qatar, acolo unde mijlocașul central trecut pe la FC Voluntari a fost desemnat omul meciului Tunisia - Danemarca 0-0 și a dat pasa de gol în victoria de prestigiu Tunisia - Franța 1-0, au atras atenția mai multor cluburi de top din Europa.

Pe fotbalistul lui Ferencvaros, elogiat inclusiv de L'Equipe, a pus ochii Olympique Marseille, prima câștigătoare de Champions League din istorie și vicecampioana Franței, țara natală a lui Aissa Laidouni, care s-a născut lângă Paris într-o familie algeriano-tunisiană.

”OM îl place mult pe Aissa Laidouni. După un Campionat Mondial reușit, acesta și-a confirmat potențialul la cel mai înalt nivel și este dorit de numeroase cluburi.

OM, în special, îi apreciază profilul, atât pentru caracteristicile sale sportive, cât și pentru mentalitatea de învingător. 

Aissa Laidouni, jucătorul ideal pentru ceea ce caută acum Olympique Marseille

Soldat veritabil, Laidouni este perfect în rolul său de om din umbră care recuperează și distribuie jocul.

Exact ceea ce caută Pablo Longoria (n.r. - președintele lui Olympique Marseille) și Igor Tudor (n.r. - antrenorul de pe ”Velodrome”) pentru următoarele luni”, a scris Media Foot, care a distribuit și o postare a UEFA în care Laidouni este numit de forul continental ”tunisianul cu trei plămâni”.

Pe de altă parte, Nemzeti Sport scrie că Laidouni a semnat cu Ferencvaros în 2020 un contract pe trei sezoane cu opțiune de prelungire pe un sezon, iar această opțiune va fi activată în ianuarie de clubul din Budapesta.

Cota de piață a tunisianului este, conform Transfermarkt, de 4 milioane de euro.

Din liga 3 din Franța la FC Voluntari și la un pas de FCSB

Laidouni, care a evoluat între 2018 și 2020 la FC Voluntari, a fost adus de gruparea ilfoveană după două sezoane petrecute în Championnat National, echivalentul ligii a treia din Franța. 

În România, el a fost dorit insistent de FCSB, iar patronul Gigi Becali chiar se lăuda în vara lui 2019 că l-a transferat pe mijlocașul care pe atunci încă nu fusese convocat la naționala Tunisiei.

”Cerea 20% impresarul, i-am închis telefonul: pa, la revedere! Să ceară 20% impresarul? Cum să dau procent de la jucător la impresar? Pleacă, mă, lasă-mă în pace!”, a explicat Gigi Becali recent, la PRO ARENA, motivele pentru care tunisianul născut în Franța nu a mai ajuns la FCSB.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!