FOTO ȘI VIDEO Sadio Mane reconstruiește complet orașul său natal cu milioanele câștigate: “Cu ce mă ajută un Ferrari?”

Sadio Mane Bayern Munchen Ferrari Liverpool Sadio Mane oras Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 02 Februarie 2023, 16:40
Data actualizarii: Joi 02 Februarie 2023, 19:18

Sadio Mane (30 de ani) este un fotbalist atipic. Deși câștigă peste 20 de milioane de euro pe sezon, acesta rămâne un tip modest.

  • Senegalezul a investit până acum o bună parte din averea sa în reconstrucția și dezvoltarea comunei natale, Bambali.

Aproximativ 2000 de oameni trăiesc în Bambali, locul în care a copilărit Sadio Mane. Starul lui Bayern Munchen a investit câteva milioane de euro până acum pentru a le face viața mai ușoară conaționalilor săi. 

Sadio Mane, investiții masive în Bambali

Lumea a început să afle despre donațiile și investițiile lui Sadio Mane în urmă cu trei ani. În 2019, el a donat în jur de 300.000 de euro pentru a ridica o nouă școală în Bambali. Mai mult decât atât, a înființat și burse generoase pentru elevii cu cele mai bune note.

În 2020, Mane a donat 50.000 de euro pentru cei afectați de pandemia de COVID-19. Văzând câte probleme de sănătate există în zona în care a crescut, atacantul a luat o decizie majoră în iunie 2021. El a oferit 600.000 de euro pentru construcția unui spital public în Bambali.

Reporterii l-au întrebat pe Sadio Mane de ce face aceste investiții, iar răspunsul său a devenit viral: "În copilărie am fost flămând și eram nevoit să muncesc pe câmp. Am trecut prin vremuri grele, jucam fotbal desculț pe stradă. Nu am avut șansa să primesc o educție adecvată. Astăzi, datorită fotbalului, pot ajuta oamenii din satul meu", a spus Mane, conform Nsemwoha.com.

VIDEO Imagini din Bambali 

Are trei mașini și un telefon spart

Sadio Mane deține trei mașini de lux și spune că e mai mult decât fericit cu acest lucru. Senegalezul deține un Bentley Continental GT, un Range Rover Evoque și un Audi RS7. În total, valoarea garajului său se ridică la 600.000 de euro.

Atacantul a mai fost viral în 2019, când a fost surprins cu telefonul spart. Mulți oameni au râs de el la acel moment, dar Mane nu a fost deloc afectat. A continuat să-și ajute semenii.

Pe lângă investițiile majore despre care am vorbit mai sus, Sadio Mane își mai ajută conaționalii cu haine și încălțări. El face astfel de donații de ani de zile. În prezent, starul mondial lucrează pentru construirea unui oficiu poștal în Bambali și pentru implementarea unei rețele 4G.

Sadio Mane spune că viața de lux nu îl atrage: "Nu ma nevoie de mașini de lux, vile imense sau avioane private. Prefer ca oamenii mei să primescă o bucățită din recompensa pe care mi-a oferit-o viața. De ce să îmi doresc 10 Ferrari-uri sau 20 de ceasuri cu diamante?", a declarat fotbalistul în trecut.

Aici a crescut Sadio Mane 

Cifrele lui Mane

Sadio Mane a jucat șase ani la Liverpool, iar în vara anului trecut a fost transferat de Bayern Munchen în schimbul a 32 de milioane de euro. Alături de Jurgen Klopp a cucerit tot ce se putea în Anglia, plus UEFA Champions League și Supercupa Europei.

În 2019 și 2022, Mane a fost desemnat cel mai bun jucător african al anului. Tot în 2022 a reușit să câștige alături de Senegal marea finală a Cupei Africii pe Națiuni.

Atacantul s-a accidentat înainte de CM 2022 și nu a evoluat la turneul final din Qatar. Până acum a strâns 23 de meciuri în tricoul lui Bayern Munchen, pentru care a marcat 11 goluri și a livrat pase decisive. El mai are contract cu bavarezii până în 2025.

Conform site-ului de specialitate Transfermatk, cota de piață a atacantului se ridică în prezent la 60 de milioane de euro. Pentru naționala Senegalului a înscris 33 de goluri în 92 de apariții. Întrega țară îl consideră un adevărat erou.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!