Arabia Saudită a rămas singura candidată pentru organizarea Cupei Mondiale 2034

Arabia Saudita cupa mondiala 2034 Fotbal extern Trofeu Cupa Mondială/sursa foto: Getty
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 31 Octombrie 2023, 19:00
Data actualizarii: Marti 31 Octombrie 2023, 19:06

Australia a decis să nu intre în cursa pentru obţinerea dreptului de organizare a Cupei Mondiale de fotbal din 2034, lăsând astfel cale liberă Arabiei Saudite pentru găzduirea acestei competiţii.

În condiţiile în care termenul limită stabilit de FIFA pentru exprimarea interesului a expirat pe data de 31 octombrie, Football Australia a dat publicităţii un comunicat în care a afirmat că a "explorat oportunitatea" unei candidaturi, dar a decis în final împotriva acesteia.

"Luând în considerare toţi factorii, am ajuns concluzia să nu facem acest lucru pentru competiţia din 2034. Football Australia are ambiţia să aducă mai multe turnee majore în ţara noastră. Credem că suntem într-o poziţie puternică pentru a găzdui Cupa feminină a Asiei în 2026 şi apoi vom primi cele mai mari echipe din lumea fotbalului pentru Cupa Mondială a Cluburilor FIFA din 2029", a precizat Federaţia australiană într-un comunicat.

Arabia Saudită rămâne singura candidată

Arabia Saudită şi-a anunţat intenţia de a candida la organizarea Cupei Mondiale la câteva ore după ce FIFA a deschis procesul pentru ediţia din 2034, care urmează să fie găzduită de confederaţiile din Asia sau Oceania.

FIFA a acordat Cupa Mondială 2030 Marocului, Portugaliei și Spaniei, adăugând, de asemenea, meciurile centenarului Cupei Mondiale celor din Uruguay, Argentina și Paraguay.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!