Fotbal extern

Real Madrid și Newcastle s-au înțeles pentru transferul lui Hazard, dar belgianul refuză să plece!

Belgianul are un salariu de 24 de milioane de euro pe sezon, dar a avut evoluții modeste pe Santiago Bernabeu. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 18 Ianuarie 2022, 13:25
Data actualizarii: Marti 18 Ianuarie 2022, 13:36

Chinuit de accidentări și fără ca antrenorul Carlo Ancelotti să se mai bazeze prea mult pe el pe Santiago Bernabeu, italianul preferându-i pe Vinicius jr și Rodrygo pe postul său, Eden Hazard putea fi prima vedetă de calibru internațional care se transfera la Newcastle United, după ce clubul englez a fost preluat de miliardarii din Arabia Saudită. 

Transfer de 50 de milioane de euro, compromis de refuzul lui Hazard

Real Madrid și Newcastle United se înțeleseseră pentru un transfer în schimbul a 40 de milioane de euro, plus 10 milioane de euro din clauze de performanță. Dar belgianul, care a strălucit în Premier League în tricoul lui Chelsea, a refuzat transferul, pentru că vrea să ajungă la "un club mai mare decât Newcastle", deși "Coțofenele" se anunță pretendente la titlu în Anglia, în sezoanele viitoare, și noii patroni sunt dispuși să investească masiv în transferuri și în salarii. Presa spaniolă crede că acesta ar avea și motive personale pentru a rămâne în Spania.

Madrilenii, disperați să scape de salariul imens al lui Hazard

Adus pentru 115 milioane de euro, în iulie 2019, Hazard a dezamăgit profund la Madrid, după o serie interminabilă de accidentări, probleme cu greutatea și evoluții modeste. Clubul încearcă să scape de salariul său uriaș, aproximativ 24 de milioane de euro pe sezon, pentru a nu încălca regula fair-play-ului financiar, în cazul aducerii lui Kylian Mbappe, în această vară. 

Newcastle se poate reorienta către Lingard, Gosens, Cantwell sau Bergwijn

Belgianul de 31 de ani mai are contract cu actualul lider din La Liga până în iulie 2024, dar a evoluat în acest sezon în 16 meciuri (8 ca titular) fără să înscrie vreun gol. Hazard are termen o săptămână pentru a se hotărî definitiv în privința transferului, în caz contrar Newcastle urmând să facă oferte pentru Jesse Lingard (Mancester United), Robin Gosens (Atalanta), Todd Cantwell (Norwich City) și Steven Bergwijn (Tottenham). 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies