VIDEO EXCLUSIV Am avut români colegi cu Fede Valverde, moștenitorul lui Toni Kroos de la Real: "Zici că dădea cu tunul la poartă!"

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 06 Iunie 2024, 16:00
Data actualizarii: Joi 06 Iunie 2024, 15:57

Federico Valverde (25 de ani) este unul dintre oamenii de bază de la Real Madrid, formație care a câștigat un nou trofeu Champions League, al 15-lea din istoria clubului.

Considerat un puști minune în Uruguay, Valverde a fost cumpărat de Real Madrid încă din 2015, când avea doar 17 ani. Mijlocașul, achiziționat pentru 5 milioane de euro de la Club Atlético Peñnarol, a putut face pasul în Spania abia când a împlinit 18 ani, în 2016.

Costel Pantilimon și Fede Valverde au fost colegi la Deportivo: "Zici că dădea cu tunul la poartă!"

Fotbalistul născut în Montevideo a petrecut primul sezon la echipa Real Madrid Castilla, iar ulterior a fost împrumutat la Deportivo La Coruna, formație din LaLiga, unde putea evolua constant. Și Valverde a făcut-o, a jucat în 25 de meciuri, însă formația de pe Riazor a retrogradat la finalul stagiunii respective.

La Depor, Valverde a avut coechipieri români sau fotbaliști care au avut legătură cu țara noastră: portarul Costel Pantilimon, care era împrumutat de Watford, atacantul Florin Andone, care îmbrăca tricoul cu numărul 10, dar și spaniolii Raul Albentosa, care a ajuns ulterior la Dinamo, și Borja Valle, atacant care a jucat apoi în România atât la Dinamo, cât și la Rapid.

La emisiunea Emoții Europene, transmisă pe SPORT.RO și VOYO, Pantilimon a rememorat perioada în care l-a avut coleg pe Valverde. Fostul portar al echipei naționale și singurul român campion în Premier League spune că șutul puternic era una dintre principalele calități ale sud-americanului încă din acea perioadă.

"Eu, când am ajuns, mi s-a spus că acel copil e împrumutat de Real Madrid. Într-adevăr, lucru pe care l-a remarcat și Ancelotti, zici că dădea cu tunul la poartă! Și avea 19 ani. Un copil foarte, foarte talentat. Niște calități fizice extraordinare, dar cu un mindset (n.r - mentalitate) din ăsta... cam toți uruguayenii sunt 'câini'", a spus Pantilimon, la emisiunea Emoții Europene.

  • La 26 de ani neîmpliniți, Fede Valverde are deja 258 de meciuri, 21 de goluri și 23 de pase decisive în tricoul lui Real Madrid. A cucerit, printre altele, două trofee Champions League și trei titluri în LaLiga, iar la naționala Uruguayului are 56 de prezențe.
  • 8 este numărul pe care îl va purta Valverde la Real din sezonul următor. Mijlocașul cotat acum la 100 de milioane de euro preia tricoul legendarului Toni Kroos, care a hotărât să își încheie cariera în această vară, după EURO 2024.

De ce uruguayenii pot, iar românii nu? Pantilimon: "Noi n-am acceptat niciodată competiția"

Întrebat de ce nu sunt și români cu o astfel de mentalitate, care să lupte pentru a se impune în campionatele mari ale Europei, discuția a devenit ceva mai amplă. Pantilimon a vorbit despre problemele de la nivel de juniori și a oferit inclusiv exemple de la Poli Timișoara, club la care este manager general din februarie 2023.

"Noi n-am acceptat niciodată competiția. Mi se pare că lăsăm armele foarte ușor dacă unul e mai bun. Dacă nu pot să-l depășesc, încep să dau vina pe unul, pe altul. Foarte puțini fotbaliști cu foame mai avem. S-au schimbat multe. 

Dacă vrei să faci sport, trebuie să plătești. Sunt multe lucruri pe care societatea noastră ți le dă altfel față de cum era înainte. Primești foarte multe lucruri de-a gata, părinții cred că au o implicare foarte mare. Se întâmplă peste tot. Noi, la Poli, încercăm să impunem anumite reguli. 

În momentul în care plătești ai impresia că poți să faci orice, iar asta nu e normal. Asta pleacă de la personalitate antrenorului și așa mai departe. Să ajungi fotbalist e un drum lung", a mai spus Pantilimon.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!