Devis Mangia Fotbal extern

Prima reacție a lui Devis Mangia după izbucnirea scandalului în urma căruia a fost suspendat de la naționala Maltei 

Devis Mangia (48 de ani), antrenorul italian care a pregătit-o pe Universitatea Craiova în perioada 2017-2019, a fost suspendat din funcția de selecționer al Maltei.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Septembrie 2022, 10:05
Data actualizarii: Joi 29 Septembrie 2022, 13:14

Într-un comunicat emis de Federația de Fotbal din Malta se precizează că "Devis Mangia a fost eliberat temporar din funcția de selecționer ca urmare a unei plângeri pentru o presupusă abatere de la politicile Federației".

De asemenea, forul din Malta precizează că Mangia și-a arătat disponibilitatea de a lămuri lucrurile, iar la următorul meci, amicalul cu Israel, din această seară, echipa națională va fi condusă de secundul Davide Mazzotta.

Prima reacție a lui Devis Mangia după izbucnirea scandalului

"În legătură cu știrea apărută în presa din Malta, este de datoria mea să specific faptul că nu am avut niciodată, nici acum, nici în trecut, o conduită care să afecteze integritatea personală sau sexuală a unei persoane, cu atât mai puțin a unui jucător sau membru al Federației.

Acestea sunt știri false și nefondate, care îmi afectează grav demnitatea și reputația profesională.

În ciuda celor scrise, decizia Federației nu a fost luată din cauza comportamentului de care am fost acuzat. Dacă vor mai fi publicate informații de acest tip, îmi rezerv dreptul să mă adresez instanțelor pentru defăimare. 

Orice viitoare comunicare va fi făcută după un acord cu Federația din Malta, respectând contractul existent", se arată în comunicatul transmis de tehnician.

Devis Mangia, care era selecţioner al Maltei din 2019, a antrenat-o pe Palermo în Serie A în sezonul 2011-12. El a mai antrenat echipe precum naţionala Under-21 a Italiei (2012-2013), Spezia şi Bari.

Mangia a pregătit-o pe Universitatea Craiova din mai 2017 până în aprilie 2019, reuşind să câştige Cupa României în 2018.

Modifică setările cookies