Premieră! În ce țară a fost trimis arbitrul acuzat că "i-a furat 20-30 de milioane" lui Gigi Becali

Gigi Becali FCSB Hajduk Split Horatiu Fesnic Rijeka Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 05 Aprilie 2024, 17:40
Data actualizarii: Vineri 05 Aprilie 2024, 17:44

Meciul Rijeka - Hajduk Split, din campionatul Croației, va fi arbitrat de o brigadă din România.

Din cauza problemelor de arbitraj din ultima vreme, în Croația s-a luat decizia ca toate derby-urile care se vor mai disputa până la finalul sezonului să fie arbitrate de brigăzi străine.

Horațiu Feșnic, delegat la Rijeka - Hajduk Split. Croații au amintit de revolta lui Gigi Becali

Unul dintre derby-urile importante în lupta pentru titlu se joacă duminică, de la ora 20:30, între liderul Rijeka și ocupanta locului 3, Hajduk Split. Meciul va fi condus la centru de Horațiu Feșnic, ajutat la cele două linii de Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, în timp ce al patrulea oficial a fost desemnat Iulian Călin. În camera VAR se vor afla tot doi români, Cătălin Popa și Ciprian Danșa.

Presa croată i-a făcut un portret lui Horațiu Feșnic și s-a referit în special la scandalul în care a fost implicat arbitrul din Cluj-Napoca, anul trecut. Feșnic a condus meciul Rapid - FCSB 1-0, în urma căruia Gigi Becali lansa acuzații grave la adresa centralului și anunța că se retrage din fotbal.

"Feșnic este cunoscut în România în special pentru faptul că l-a supărat foarte tare pe Gigi Becali, șeful de la Steaua (n.r - FCSB), care poate fi descris cel mai bine drept versiunea românească a lui Zdravko Mamic (n.r - fostul conducător de la Dinamo Zagreb).

Feșnic a condus derby-ul bucureștean dintre Rapid și Steaua în sezonul trecut. Clubul lui Becali a pierdut cu 0-1, iar fanii Stelei au fost revoltați de hotărârile luate de Feșnic, susținând că arbitrul a acordat de două ori galbene rapidiștilor în loc de eliminări pentru faulturi dure.

Federația l-a suspendat o lună pe Feșnic după acest derby, însă Becali și-a pierdut cumpătul și l-a acuzat pe arbitru că i-a furat din buzunar între 20 și 30 de milioane de euro (n.r - sumă pe care Becali spera că FCSB o va obține din cupele europene, dacă ar fi câștigat titlul", a scris publicația croată Index.

Pentru Horațiu Feșnic va fi o premieră, având în vedere că nu a arbitrat niciodată în campionatul Croației.

  • Feșnic a arbitrat un singur meci în play-off-ul acestui sezon de Liga 1, FCSB - Sepsi 2-1.
  • După primele 28 de etape, Rijeka este lider în campionatul Croației, cu 62 de puncte, urmată de Dinamo Zagreb, care are 57 de puncte și un meci mai puțin. Pe 3 se află Hajduk Split, cu 55 de puncte.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!