Arbitrul român distrus de Gigi Becali, erou la derby-ul din Croația: "Cel mai bun, a deținut complet controlul"

Horatiu Fesnic Croatia Gigi Becali Hajduk Split Rijeka Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 08 Aprilie 2024, 08:01
Data actualizarii: Luni 08 Aprilie 2024, 08:16

Meciul Rijeka - Hajduk Split, din campionatul Croației, a fost arbitrat de o brigadă din România.

Din cauza problemelor de arbitraj din ultima vreme, în Croația s-a luat decizia ca toate derby-urile care se vor mai disputa până la finalul sezonului să fie arbitrate de brigăzi străine.

Horațiu Feșnic, lăudat pentru prestația din Rijeka - Hajduk Split

Unul dintre derby-urile importante în lupta pentru titlu s-a jucat între liderul Rijeka și ocupanta locului 3, Hajduk Split. Meciul s-a încheiat cu victoria celor de la Rijeka, scor 1-0, și a fost condus la centru de Horațiu Feșnic, ajutat la cele două linii de Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, în timp ce al patrulea oficial a fost desemnat Iulian Călin. În camera VAR s-au aflat tot doi români, Cătălin Popa și Ciprian Danșa.

"A fost cel mai bine judecat derby dintre cei trei în care au fost angajați arbitri străini, exceptând greșeala în minutul 80. Faultul nesăbuit al lui Radeljic asupra lui Krovinovic a avut toate elementele pentru al doilea avertisment, care ar fi dus la eliminare. În restul meciului, a arbitrat foarte bine, a fost prezent în joc.

A controlat meciul, adică l-a oprit când împrejurările o cereau. A avut un criteriu uniform. Mi-a plăcut mai ales că nu a acceptat dramatizarea jucătorilor de la Rijeka în mai multe rânduri când au fost afectați faulturi ușoare. Arbitrii noștri supraestimează adesea astfel de situații și arată cartonașe galbene inutile. A păstrat controlul complet asupra meciului până la final, jucătorii i-au acceptat deciziile fără obiecții semnificative", a spus Goran Tenzera, fost arbitru croat, citat de index.hr.

Gigi Becali, declarații dure la adresa lui Horațiu Feșnic

În sezonul trecut, centralul a condus Rapid - FCSB 1-0, în care Horațiu Feșnic a luat mai multe decizii controversate. 

Oficialii FCSB au criticat dur arbitrajul acestuia și deciziile luate din camera VAR. Mai mult, Gigi Becali și-a anunțat retragerea din fotbal atunci, precizând că unul dintre motive este chiar 'centralul' partidei din Giulești, căruia a recunoscut că i-a scris pentru a-i cere explicații. 

Finanțatorul a dezvăluit, ulterior, că arbitrul și-a prezentat scuzele printr-un mesaj pe care i l-a transmis prin intermediul unei alte persoane. 

"Ce poate să facă? Au influență cât de cât, numai că nimeni nu acceptă să fie sclavi. Mă refer la arbitrii. Nu mai avem arbitrii sclavi ca pe vremuri. Atunci făceau eu combinații, nu șefii. 

Toți vor să ajungă cât mai sus, să arbitreze în cupele europene.. Nu poți să faci prostii, te vede lumea! Te întreabă soția dacă ai ceva la cap. 

Pe Feșnic o să-l urmărească toată viața lui acel meci, e arbitru de clasă. Și el știe prostia pe care a făcut-o. O fi vorbit nenea Stoichiță cu el: 'Ajută-l pe Adi!'. Așa a fost, așa e intuiția mea", a declarat finanțatorul.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!