Argentina Campionatul Mondial 2030 Chile EURO 2020 Romania Fotbal extern

Patru tari isi depun candidatura comuna pentru Mondialul din 2030! Numele Romaniei a aparut si el alaturi de alte trei tari, dar autoritatile sunt in urma si cu pregatirile pentru EURO 2020

Patru tari din America de Sud au batut palma pentru o candidatura comuna in vederea obtinerii organizarii Campionatului Mondial din 2030.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 15 Februarie 2019, 13:58
Data actualizarii: Vineri 15 Februarie 2019, 14:09

Argentina, Paraguay, Uruguay si Chile au batut palma si anunta ca vor sa organizeze impreuna Campionatul Mondial din 2030. Autoritatile de la Santiago de Chile s-au alaturat demersului demarat de celelalte trei tari vecine.

Cele patru tari sudamericane se vor lupta cel mai probabil pentru obtinerea organizarii CM 2030 cu Anglia si Irlanda, desi in acest caz totul depinde de acordul pentru Brexit negociat de englezi. Pe de alta parte, de cinci ori invinsa la licitatia pentru obtinerea unui Mondial, Maroc vrea sa candideze alaturi de Spania si Portugalia ori alaturi de Algeria si Tunisia.

"Presedintii Argentinei, Mauricio Macri, Republicii Chile, Sebastian Pinera, Paraguayului, Mario Abdo, si Republicii Uruguay, Tabare Vazquez, au convenit asupra unei candidaturi comune pentru organizarea Mondialului din 2030", se arata intr-un comunicat dat de presedintia Republicii Chile.

Romania-Bulgaria-Serbia-Grecia, o varianta SF?!


In finalul lui 2018, la un Summit, premierul Bulgariei, Boyko Borisov, a afirmat ca autoritatile de la Sofia au discutat cu cele de la Bucuresti, Belgrad si Atena despre organizarea Mondialului din 2030. Pana acum, nu exista vreun acord. Dintre acestea, Grecia sta cel mai bine la infrastructura. Bulgaria, Romania si Serbia au sanse mici la obtinerea unui astfel de eveniment.

Romania e in urma si cu organizarea EURO 2020


Pana sa se gandeasca la CM 2030, Romania are de gestionat turneul din 2020. Bucurestiul va fi gazda catorva meciuri de la turneul final care va avea loc peste mai putin de un an si jumatate. Pana acum, Romania nu a reusit sa se achite de promisiuni si sa construiasca stadioanele Ghencea, Giulesti si Stefan cel Mare.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!