Nu se aștepta nimeni! Cine este fotbalistul cu cele mai multe pase de gol din toată Europa

Cameron Puertas Belgia pase de gol Union Saint Gilloise Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 06 Decembrie 2023, 15:39
Data actualizarii: Miercuri 06 Decembrie 2023, 15:39

Mijlocașul ofensiv ar putea face pasul la o echipă mare.

Jucătorul cu cele mai multe pase de gol din Europa nu este încă un nume cunoscut, dar ar putea fi obiectul unui transfer spectaculos în următoarele luni. 

Cu 14 assist-uri, 11 în campionat și trei în Europa League, Cameron Puertas e cel mai prolific pasator de pe continent. Pe deasupra, are în cont și patru goluri, trei în liga belgiană și unul în Europa.

Cameron Puertas, jucătorul cu cele mai multe pase de gol din Europa

În vârstă de 25 de ani, Puertas joacă în Belgia, la Union Saint-Gilloise, și are dublă cetățenie: elvețiană și spaniolă. Mijlocaș ofensiv de profesie, Cameron Puertas joacă la Union Saint-Gilloise din 2022. A fost transferat de la Lausanne, unde și-a început cariera profesionistă.

Elvețianul depășește nume importante din Europa, precum Bukayo Saka (11 pase de gol),  Marcus Thuram (10) sau Pedro Neto (8). Imediat în spatele lui Puertas se află Johan Bakayoko, de la PSV, cu 13 assist-uri. 

Cameron Puertas, „vânat” de cluburi importante din Europa

„Este un vânător al baloanelor, un mijlocaș perfect box-to-box. Acoperă o mare parte din teren și o face la intensitate înaltă, de asta e decisiv”, spune antrenorul său de la Union SG, Alexander Blessin, citat de Marca.

Echipa lui Cameron Puertas este lider în Belgia, cu 38 de puncte, patru peste Anderlecht, ocupanta locul doi. Jucătorul născut la Lausanne este deja urmărit de cluburi importante din Europa. Fiorentina, Marseille, Monaco și Rennes sunt interesate de Puertas, cotat la 4 milioane de euro de Transfermarkt.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!