Vladislav Baboglo Federatia Moldoveneasca de Fotbal nationala Ucrainei Republica Moldova Serghei Clescenco Fotbal extern

OFICIAL Moldova a convocat un fotbalist care a fost la un pas să devină campion mondial!

Federația de la Chișinău a anunțat că Vladislav Baboglo va fi chemat în premieră la naționala Republicii Moldova.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 15 Martie 2023, 12:46
Data actualizarii: Miercuri 15 Martie 2023, 12:48

Vladislav Baboglo, internațional de juniori și de tineret ucrainean de la FK Oleksandria, va fi convocat în premieră la naționala Republicii Moldova, a anunțat federația de la Chișinău pe site-ul oficial.

Baboglo, născut pe 14 noiembrie 1998 în Republica Moldova dar plecat la 4 ani cu familia în Odessa (Ucraina), a ratat practic, pentru o lună și jumătate în plus la vârstă, convocarea la naționala Under 20 a Ucrainei care a devenit campioană mondială în 2019 (jucători născuți după 1 ianuarie 1999).

A bifat selecții la naționalele de juniori și la cea Under 21 a Ucrainei, iar acum fundașul central va evolua la seniori cu Moldova în preliminariile Campionatului European, în meciurile cu Insulele Feroe și Cehia.

Cum l-a ”recâștigat” Moldova pe Vladislav Baboglo

”Regulamentul FIFA prevede că, în anumite condiții, un jucător poate evolua pentru țara în care s-a născut, chiar dacă a jucat anterior pentru echipele de juniori și tineret ale altui stat. 

FMF a făcut demersurile necesare către FIFA pentru a obține permisiune de joc pentru Naționala Moldovei a jucătorului Vladislav Baboglo. 

Federația Internațională de Fotbal a dat aviz pozitiv, astfel că jucătorul Vladislav Baboglo este eligibil să joace pentru Naționala Moldovei”, a explicat federația de la Chișinău pe site-ul oficial.

Primele declarații ale proaspătului internațional moldovean

”Am fost contactat de staful tehnic al Naționalei Moldovei cu propunerea să joc pentru tricolori. Am discutat cu familia mea, apropiații mei și am hotărât să dau curs acestei invitații. 

După aceasta am vorbit cu selecționerul Serghei Cleșcenco și ne-am înțeles perfect. Vreau să mulțumesc Federației Moldovenești de Fotbal că mi-a oferit șansa să joc pentru Echipa Națională și vreau să promit tuturor, antrenorului, coechipierilor și suporterilor, că voi da totul pe teren în fiecare meci, pentru că vreau să-mi ajut echipa.

Republica Moldova nu-mi este străină. Aici m-am născut, aici am foarte multe rude. 

Până la războiul din Ucraina veneam destul de des în Moldova, în satul de baștină Copceac. În mod deosebit îmi place să petrec Crăciunul la țară și în fiecare an veneam la Copceac…”, a declarat Baboglo.

Info și foto: Federația Moldovenească de Fotbal

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!