FOTO ȘI VIDEO Doi români fără națională se luptă pentru titlul de golgheter al unui campionat aflat peste Superliga în clasamentul UEFA! 

Ion Nicolaescu Beitar Ierusalim cetatenie romana Maccabi Haifa Omer Atzili Stranieri
Cătălin Parfene
Data publicarii: Luni 19 Decembrie 2022, 13:16
Data actualizarii: Luni 19 Decembrie 2022, 13:50

Ion Nicolaescu și Omer Atzili se află în fruntea topului celor mai buni marcatori din Israel. Niciunul dintre ei nu mai poate juca însă pentru România, deși în prezent nu mai contează la echipele lor naționale.

Ion Nicolaescu (24 de ani) și Omer Atzili (29 de ani), fotbaliști cu cetățenie română care însă au evoluat deja pentru naționalele Moldovei și, respectiv, Israelului, sunt în fruntea topului golgheterilor din campionatului Israelului, competiție aflată peste Superliga noastră în clasamentul coeficienților UEFA (locul 20 față de 25, conform site-ului oficial al forului continental).

Nicolaescu (Beitar Ierusalim) și Atzili (Maccabi Haifa) au câte 9 goluri, alături de Rotem Hatuel (Hapoel Be'er Sheva) și Igor Zlatanovic (Maccabi Netanya), în aceste zile disputându-se în Ligat ha'Al meciurile etapei cu numărul 14.

Atzili, care a impresionat în actualul sezon de Champions League după ”dubla” din Maccabi Haifa - Juventus Torino 2-0, a dat și 7 pase de gol în campionat, în timp ce Nicolaescu are 2 assist-uri.

Ion Nicolaescu, exclus din lotul Moldovei în luna noiembrie

Ion Nicolaescu chiar a reușit în ultima rundă un ”poker”, înscriind în week-end de patru ori în Beitar Ierusalim - Maccabi Netanya 6-3.

Coincidența face ca ambii fotbaliști să nu mai conteze în prezent pentru echipele lor naționale!

Astfel, Nicolaescu, golgheterul Moldovei, a fost exclus din lot de selecționerul Serghei Cleșcenco în noiembrie. 

”Nu mă respectă nici pe mine și nu respectă nici efortul pe care-l depun la națională”, a explicat supărat atacantul.

Omer Atzili și-a anunțat retragerea din naționala Israelului tot în noiembrie

Tot în noiembrie, Atzili a renunțat la naționala Israelului după scandalul sexual în care a fost implicat în urmă cu mai mult timp.

”Nu a fost simplu, dar am hotărât să mă dau la o parte, este cel mai bine pentru mine și pentru familia mea”, a anunțat cel mai bun fotbalist israelian al anului 2022, campion în Ligat ha'Al în ultimele patru sezoane.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!