Marturie din infernul de la Belgrad. Un fotbalist albanez povesteste ce s-a intamplat aseara: "M-am temut pentru viata mea"

Marturie din infernul de la Belgrad. Un fotbalist albanez povesteste ce s-a intamplat aseara: "M-am temut pentru viata mea"

►Meciul dintre Serbia si Albania a fost oprit in minutul 42, aseara, din cauza unei batai generale. Conflictul dintre sarbi si albanezi este unul vechi si a fost nevoie de o licarire pentru a-l reaprinde (VIDEO AICI)
►UEFA si UE au reactionat astazi in regim de urgenta
►Toate implicatiile conflictului etnic dintre sarbi si albanezi AICI

Incidentele de la meciul Serbia - Albania au facut inconjurul lumii, dupa ce partida a fost intrerupta de oficialii UEFA din cauza unei batai generale in care au fost implicati fotbalistii celor doua echipe, fanii si fortele de ordine.

Totul a plecat de la o drona lansata de un albanez, care a purtat steagul Marii Albanii deasupra terenului. Sarbul Mitrovic a incercat sa ia steagul si sa-l scoata de pe gazon, insa a fost atacat de fotbalistii albanezi. Lucrurile au degenerat imediat, iar fotbalistii oaspeti s-au trezit sub o ploaie de lovituri din partea jucatorilor si a fanilor sarbi.

De asemenea, mai multi stewarzi i-au lovit si ei pe fotbalistii albanezi.

Sokol Cikalleshi (24 de ani), jucator albanez legitimat la Split, in Croatia, a povestit momentele critice de la Belgrad, acesta spunand ca el si colegii sai s-au temut pentru vietile lor.

"A fost rau de tot, ne-am temut pentru vietile noastre! La inceput, nu am vrut ca jucatorii sarbi sa rupa drapelul nostru, asa a pornit totul. Nu ne-am simtit in siguranta, nu am fost in siguranta pana nu am ajuns la vestiare si ne-am imbracat repede. Patru colegi au fost loviti rau, iar noi nu am vrut sa continuam meciul. Nici nu aveam cum!

S-a discutat despre reluarea meciului, dar noi nu am mai acceptat. Eu, fiind rezerva, ma aflam pe banca. Am fugit imediat in teren pentru a-i desparti pe cei care se bateau, nu am lovit pe nimeni!

Dupa meci am plecat cu escorta la aeroport si ne-am intors in siguranta la Tirana", a povestit Cikalleshi.

Jucatorul albanez l-a laudat insa pe rivalul Branislav Ivanovic, capitanul Serbiei. Acesta a spus ca jucatorul lui Chelsea a incercat nu doar sa aplaneze conflictul, dar si sa-i apere pe albanezi de furia suporterilor din tribune.

"Jucatorii sarbi au incercat sa ne protejeze cand fanii au intrat pe teren. Branislav Ivanovici s-a comportat exemplar. Chiar si inainte de meci, el a venit la noi si ne-a zis ca e doar un meci de fotbal", a mai spus Cikalleshi, care l-a criticat insa pe Stefan Mitrovic: "Gestul sau m-a surprins, nu trebuia sa faca asta".

"Nu pot sa inteleg ce s-a intamplat"

De cealalta parte, Branislav Ivanovic, capitanul nationalei Serbiei, a vorbit si el dupa incidentele de aseara. Acesta a spus ca nu intelege ce s-a intamplat.

"E de neinteles ce s-a intamplat. Tot ce pot spune e ca am vrut ca meciul sa continue, am incercat sa-i aparam pe jucatorii albanezi pana la tunel. Ei au spus ca nu mai pot juca in acele conditii", a spus si Ivanovic.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Brexit îi forțează pe românii din UK să-și caute de muncă în Germania. ”E greu și aici, greu de tot”
BRAT

Modifică setările cookies