Georgi Petkov ludogoret razgrad nationala Bulgariei Slavia Sofia TSKA Sofia Fotbal extern

FOTO ȘI VIDEO La 47 de ani, Georgi Petkov a fost integralist în derby-ul orașului Sofia, Slavia - ȚSKA! În 1999 era titular în naționala Bulgariei

Echipa goalkeeper-ului veteran, Slavia Sofia, a fost învinsă cu 2-0 de ȚSKA, liderul campionatului bulgar.

Cătălin Parfene
Data publicarii: Luni 10 Aprilie 2023, 10:18
Data actualizarii: Luni 10 Aprilie 2023, 10:23

Slavia Sofia - ȚSKA Sofia, derby-ul capitalei Bulgariei disputat duminică, s-a încheiat 0-2, într-un meci în care gazdele au mizat în poartă, pentru toate cele 90 de minute ale întâlnirii cu liderul campionatului, pe veteranul Georgi Petkov, în vârstă de 47 de ani, aflat la primul meci al sezonului.

Vulpe bătrână, Petkov a tras de timp încă din debutul partidei cu repunerea în joc a mingilor, a fost avertizat verbal de arbitru după un sfert de oră, iar în primele 20 de minute ale meciului deja îi exasperase pe jucătorii și fanii lui ȚSKA cu tragerile lui de timp, notează TopSport.

S-a terminat însă 2-0 pentru ȚSKA Sofia (Menno Koch 62, Duckens Nazon 67), care este lider după 25 de etape, cu patru puncte peste Ludogoreț Razgrad (63 vs 59), în timp ce Slavia ocupă locul 7.

Georgi Petkov juca în anii '90 la naționala Bulgariei

Veteranul Petkov, care are 18 selecții la naționala Bulgariei între 1998 și 2018 (în 1999 a fost pentru prima dată titular), jucase ultima dată tot într-un derby cu ȚSKA, 2-3 în februarie anul trecut, când și-a pierdut cunoștința după o accidentare teribilă și a fost scos de pe teren cu ambulanța (vezi galeria foto).

El a debutat la Slavia în sezonul 1996-1997 și a mai jucat apoi la Levski Sofia (cu care a evoluat și în grupele Champions League) și la Enosis Paralimni (Cipru) înainte de a reveni în 2012 la Slavia.

”Contractul meu expiră în vară și apoi Venci Stefanov (n.r. - Ventseslav Stefanov, președintele clubului) va decide dacă vom continua împreună”, declarara Georgi Petkov la începutul acestui an, înaintea începerii pregătirii de iarnă cu echipa.

Foto: Sportal.bg

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!