Fotbal extern

Gică Hagi, noi detalii despre stadionul din Constanța! Ce spune despre relația pe care clubul său o are cu Primăria

Farul Constanța va avea stadion nou!

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 06 August 2021, 16:15
Data actualizarii: Vineri 06 August 2021, 16:36

Gică Hagi a anunțat că stadionul care urmează să fie construit la Constanța ar putea fi gata în maxim trei ani de zile.

„Autoritățile ne pot susține, trebuie să pedalăm împreună și cât mai repede pentru noul stadion. Trebuie să fim toți împreună, să lucrăm, iar în decurs de doi ani, maxim trei ani, stadionul de la Constanța să fie gata

Primăria ajută Farul, dar nu financiar. Noi putem colabora doar din punct de vedere logistic cu autoritățile, nu ne ajută financiar. Societatea e pe acțiuni, căutăm în continuarea parteneri. Suporterii sunt primii parteneri, sperăm ca numărul lor să crească, să avem mereu stadionul plin. Sper ca în viitor să vorbim de Farul ca fiind un club mare, privat, bine organizat, cu acționari puternici”, a spus Hagi, în cadrul emisiunii Digi Sport Special.

Stadion de 100 de milioane de euro

Autoritățile din Constanța vor să ridice un stadion de 5 stele în cadrul unui proiect în valoare de 100 de milioane de euro! Arena de 15 000 de locuri pentru fotbal nu va fi singura ridicată în complexul de cinci stele. Un stadion de rugby de 5 000 de locuri, o arenă de tenis de câmp cu 4 500 de locuri și una secundară, plus câteva de antrenament, dar și un centru administrativ și un hotel vor face parte din parcul de 100 de milioane de euro promis de oficialitățile orașului.

„De îndată ce studiul de fezabilitate va fi gata îl vom preda Companiei Naționale de Investiții. Le vom preda un proiect la cheie. Va fi un parcurs lung și greu. Ne dorim ca acest complex să fie parte din viața orașului nostru. Acesta este începutul unui parcurs. Este un proiect vital pentru un oraș de talia Constanței.

Totul în viață înseamnă muncă și seriozitate. Stadionul va putea găzdui meciuri de Liga Campionilor, pe arena principală de tenis se vor putea desfășura competiții de anvergura WTA, iar întregul complex trebuie să fie cel mai mare port interior pentru viața sportivă a orașului.

Statul român datorează mult Constanței, România datorează mult Constanței, măcar din punct de vedere sportiv. Toată contribuția Constanței la sportul românesc trebuie să se întoarcă. Este foarte bine că s-au făcut stadioane în țară, dar a venit momentul să se investească și la Constanța”, a declarat Primarul Municipiului Constanța, Decebal Făgădău, în toamna anului trecut.

Modifică setările cookies