Gica Hagi Brescia Italia Mircea Lucescu Serie A Fotbal extern

Gică Hagi i-a uluit pe italienii de la Gazzetta dello Sport: "Nu există ceva mai bizar de atât în istoria fotbalului!"

Gheorghe Hagi a jucat timp de două sezoane în Italia, la Brescia, în perioada 1992-1994.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 Decembrie 2022, 11:20
Data actualizarii: Marti 27 Decembrie 2022, 11:23

În 1990, "Regele" a plecat de la Steaua la Real Madrid, iar după două sezoane a ales un transfer surprinzător la Brescia, echipă antrenată la acea vreme de Mircea Lucescu și la care au ma evoluat Florin Răducioiu, Ioan Ovidiu Sabău, Dorin Mateuț sau Dănuț Lupu. Alături de Brescia, Hagi a retrogradat după primul sezon, însă a rămas și în Serie B, ajutând echipa să revină în elita fotbalului italian. 

Gică Hagi, în topul celor mai mari surprize din fotbalul italian

Jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport, cel mai mare ziar de sport din Italia, sunt în continuare uimiți de faptul că Gică Hagi, unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume la vremea respectivă, a acceptat o astfel de provocare când avea doar 27 de ani.

După ce Guillermo Ochoa (37 de ani), celebrul portar al Mexicului, participant la cinci ediții de Cupă Mondială, a acceptat zilele trecute să semneze cu Salernitana, Gazzetta dello Sport a alcătuit un top al celor mai surprinzătoare transferuri făcute de-a lungul timpului în Serie A: jucători cu CV-uri impresionante care au ales echipe mici sau cu probleme.

"Numai marele geniu Gino Corioni - președintele Bresciei de la acea vreme, cu o intuiție fotbalistică foarte fină - s-ar fi putut gândi că unul dintre cei mai buni jucători din anii respectivi ar putea merge din centrul fotbalului într-o provincie, de pe Santiago Bernabeu pe Rigamonti, de la Real Madrid la Brescia.

Acel fotbalist se numește Gheorghe Hagi și va fi în continuare pentru mult timp cel mai bun fotbalist născut vreodată în România. Hagi a jucat două sezoane la Brescia - unul în A și altul în B, a încântat, apoi a schimbat clubul. Și unde s-a dus? La Barcelona! Ca un rezumat: Real Madrid - Bresia - Barcelona. Nu există un scenariu mai bizar și mai fascinant în istoria fotbalului la acest capitol", a scris Gazzetta dello Sport despre Hagi.

În materialul italienilor se mai regăsesc și alte nume importante de fotbaliști care au ales același drum, precum Igor Dobrovolski (Genoa), Juan Iturbe (Verona), Paulo Futre (Reggiana), Mario Jardel (Ancona), Franck Ribery (Salernitana) sau Javier Saviola (Verona).

Mircea Lucescu a povestit cum l-a convins pe Hagi să semneze cu Brescia

Într-un interviu mai vechi acordat de Mircea Lucescu italienilor, fostul antrenor al Bresciei explica cum s-a realizat transferul lui Hagi, în 1992.

„Am fost să îl văd la meciul dintre Real Madrid și Torino, din Cupa UEFA. Atunci am reușit să îl conving. A acceptat și am avut un sezon grozav alături de el. Era o echipă românească a Bresciei, din care făceau parte patru jucători, Lupu, Sabău, Răducioiu și Hagi.

AC Milan avea atunci olandezi, Inter se baza pe un nucleu important de jucători germani, iar Brescia se baza pe români. În acei ani, întreaga lume era concentrată pe fotbalul italian. Era cel mai frumos din lume, locul în care jucau cei mai buni jucători!”, spunea Lucescu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!