Brescia Danut Lupu Florin Raducioiu Gica Hagi Mircea Lucescu Fotbal extern

FOTO ȘI VIDEO Haos la echipa unde Lucescu și Hagi au scris istorie: au retrogradat în a treia ligă, după un gol în minutul 90+5

Meciul a fost suspendat din cauza scandalului provocat de fani.

Ionuț Axinescu
Data publicarii: Vineri 02 Iunie 2023, 18:23
Data actualizarii: Vineri 02 Iunie 2023, 18:35

După un sezon sub așteptări și un baraj dramatic, Brescia Calcio a retrogradat în Serie C din Italia, după 38 de ani în care a evoluat neîntrerupt în primele două divizii. 

Brescia, echipă care în anii ‘90 era botezată „Romena” datorită numărului mare de români, a încheiat sezonul din Serie B pe locul 16 și a jucat un baraj contra celor de la Cosenza, poziția a 17-a la finalul stagiunii. În prima manșă, la Cosenza, gazdele au câștigat cu 1-0

Brescia a retrogradat în Serie C, iar suporterii din Lombardia au făcut scandal

În returul disputat joi seara, pe stadionul Mario Rigamonti, Brescia a deschis scorul în minutul 74, prin Dimitri Bisoli. Când meciul se îndrepta spre 30 de minute de prelungiri și eventuale lovituri de departajare, Cosenza a dat lovitura.

La ultima fază a jocului, în minutul 90+5, Andrea Meroni a înscris cu capul, după o lovitură liberă, și a făcut 1-1. Astfel, Cosenza și-a păstrat locul în Serie B, în timp ce Brescia va evolua în sezonul viitor în Serie C.

Partida de pe Mario Rigamonti a avut un final trist. Suporterii Bresciei au aruncat cu torțe pe gazon și au încercat să invadeze terenul. De altfel, arbitrul partidei, Davide Massa, nu a apucat să fluiere finalul, așa că jocul a fost oficial suspendat.

Fotbaliștii celor două echipe s-au refugiat la vestiare, în timp ce forțele de ordine au încercat să calmeze spiritele. Ultrașii Bresciei au continuat scandalul în afara arenei, unde au incendiat mașina fundașului francez Matthieu Huard.

Brescia, cândva Romena: anii în care Lucescu a adus cinci români în Lombardia

Brescia Calcio a fost pregătită de Mircea Lucescu în perioada 1991-1995. „Il Luce” a promovat de două ori în Serie A cu trupa din Lombardia, dar a și retrogradat de tot atâtea ori.

În acea perioadă, la Brescia au fost aduși Gheorghe Hagi, Florin Răducioiu, Ioan Ovidiu Sabău, Dorin Mateuț și Dănuț Lupu. De altfel, „rândunelele” erau cunoscute drept „Brescia Romena” în acei ani.

Totuși, primul român care a evoluat la Brescia a fost Nicolae Simatoc, în sezonul 1949-1950. Simatoc, care a trecut și pe la Inter, este și primul român care a jucat pentru FC Barcelona.

  • 23 de sezoane în Serie A a adunat Brescia, ultimul în 2019-2020.
  • 63 de sezoane are Brescia în Serie B și doar 4 în Serie C.
  • 1994 e anul în care Brescia, cu Lucescu pe bancă, a câștigat Cupa Anglo-Italiană.
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!